Afbeelding
De Toren

Dejavu op CSI Ommen 2019

vr 2 augustus 2019 Nieuws

Albert Zoer: ‘Freedom verdient de kost wel terug op CSI Ommen’. Dejavu op CSI Ommen 2019. Net als vorig jaar won Albert Zoer met zijn ruige schimmel Freedom (voorheen Larino) de internationale 1.40m rubriek op donderdag door maar liefst 99 andere ruiters achter zich te laten. ‘Freedom is een geweldig paard. Negen jaar nu. Die verdient hier de kost wel terug, zoals hij altijd doet op een concours’, vertelt de Drentenaar die alvast bijna 1.000 euro uit de prijzenpot haalde.

De 1.40m proef, direct op tijd en ontworpen door Henk Linders, was een mooie opwarmer voor het internationale springgeweld. ‘Een proef waar sommigen echt voor de winst reden en die sommigen gebruikten als inloopronde voor het 1.50m dat morgen op het programma staat. Ik kan met Freedom voor elke proef gaan. Die lijdt daar niet van. Zo voorzichtig is hij. Je kunt ‘vol hakken’ naar een sprong rijden, je weet toch wel dat hij op het laatste moment terugkomt omdat hij foutloos wil blijven. Ik kan merken dat hij veel meer ervaring heeft ten opzichte van de overwinning van vorig jaar. Hij doet alles nu heel makkelijk en is in verhouding wel twee keer zo snel geworden’.

De toekomst ziet er goed uit voor Albert Zoer. Het opleiden van jonge paarden is een lange weg, maar hij heeft nu een stel paarden achter de hand waarmee hij straks het verschil kan maken. Twee weken geleden nog won hij de tweesterren Grote Prijs van De Wolden met Florian. ‘De paarden sprongen al wel langer goed, maar het komt er dit jaar ook echt uit qua resultaten. Florian heb ik nu ook mee. Of wij ruiters het merken dat CSI Ommen van een viersterren concours teruggegaan is naar een driesterren? Nee, helemaal niet. Het is gewoon een heel mooi concours waar iedereen graag wil rijden. En met nog steeds vier rankingproeven, wat voor een driesterren evenement geweldig is’.

In de Provincie Overijssel Prijs werd Albert Zoer opgevolgd door de Brit Keith Shore met Iron Lady van ‘t Meulenhof (v. Parco), gefokt uit één van Belgisch beste merrielijnen. Iron Lady’s moeder, Narcotique de Muze IV, grootmoeder Qerly Chin en overgrootmoeder Kerly, sprongen allemaal op 1.60m Grand Prix niveau. Knap derde en vierde werden Yannick Hendrikx uit België op Good Time (v. Quality Time TN) en Siebe Kramer op zijn eigen fokproduct Evermeta (v. Mr. Blue) die nauw verwant is aan de beroemde springpaardenvererver Kannan.

In de 1.30m Hendrik Jan Schuttert Sporthorses Prijs sloeg Jarno van Erp voor de tweede achtereenvolgende dag zijn slag met Flying Boy, een negenjarige zoon van El Capone, waarmee Jarno 1.60m Grote Prijzen springt. Gisteren vijfde en nu tweede werd Elisah Aarts op Gouvernante VDL (v. Bacardi VDL). Bas van der Aa sloot de topdrie op Evira’s Uno (v. Numero Uno).

America first in de 1.35m Agrifirm Prijs. Michael Hughes won op de Frans gefokte schimmel Bynintot des Carmille (v. Ninto de Baufour). Samantha Bos pakte met Coco Chanel (v. Connor) de tweede prijs, voor Rob Schipper op Famke (v. Boss).

De donderdag werd afgesloten met een sensationele en goed bezochte Fieten Olie menavond. Winnaars waren Gert van de Hoek (tweespan paarden), Wout van Veluw (vierspan pony’s) en Gerben van de Berg (tweespan pony’s).

CSI Ommen vervolgt vrijdag met vijf internationale springrubrieken. Iets na 18.00 uur zal de spannende 1.50m proef van start gaan. Rond 21.15 uur staat de Puissance op het programma, het hoogtespringen over een muur die elke ronde verhoogd wordt. Aansluitend barst het feest los. Kom kijken! De toegang is gratis.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden