Afbeelding
De Toren

Commisaris van de Koning bezoekt InBeeld

vr 13 september 2019 Nieuws

Op vrijdag 13 september was Commissaris van de Koning Andries Heidema op bezoek bij InBeeld aan De Spinde in Hardenberg. Het bezoek maakte onderdeel uit van een tour door Overijssel om de inwoners te spreken op een persoonlijke en informele manier.

Heidema staat en wil staan voor de kracht van de mensen. Een werkgroep waarvan hij deel uitmaakt ontwikkelt handreikingen richting de politiek en overheden over hoe om te gaan met burgerinitiatieven. Hij gaf aan genoten te hebben en onder de indruk te zijn van de passie, betrokkenheid en diversiteit van de bezoekers van InBeeld en van ‘t Gilde en de ArtCrew van de Baalderborg Groep die gevestigd zijn onder hetzelfde dak. Voor elke activiteit of groep werd er tijd gemaakt voor een praatje. ‘Wat maakt dat InBeeld zoveel anders is dan andere plekken waar je naar toe kunt?’, was de vraag die Andries het vaakst heeft gesteld. Iedereen, niemand uitgezonderd, antwoordde ‘hier kun je je zelf zijn en iedereen is welkom’.

Het waren hartverwarmende gesprekken gaf hij aan en het bezoek was veel te kort. Hij had graag wat langer met iedereen willen praten. Andries heeft genoten van de heerlijke hapjes die de vrijwilligers hadden gemaakt. ‘Deze vrouwen zijn de ruggengraat van InBeeld’, vertelde Anne van den Hoek trots. Vele vrijwilligers, gasten, InBeeld, medewerkers van ‘t Gilde en de ArtCrew waren het met elkaar eens: ‘Wat een aardige, hartelijke en vriendelijke man zeg! Hij is echt in ons geïnteresseerd’.

Op een later tijdstip zal Heidema met de initiatiefnemers van InBeeld uitgebreider in gesprek gaan over de inhoud, de voortgang en de verdere ontwikkelingen. Voor dit moment genieten alle betrokkenen na van een mooie ochtend met hoog bezoek die vooral warm, hartelijk, oprecht en heel erg InBeeld was.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
OV-inloopspreekuren 'Ervaar het Openbaar Vervoer' Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
'Super die super Super' Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
'Feest der Herkenning' in Het Punt Twenterand 20 uur geleden
Afbeelding
Uitslag sjoelen Hardenberg 23 feb, 11:57
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 23 feb, 11:26