Afbeelding

Vakantie-activiteiten bij De Koppel

zo 28 april 2024 Hardenberg

In de meivakantie organiseren waterschap Vechtstromen en natuuractiviteitencentrum De Koppel een tweetal wateractiviteiten voor jong en oud.

Zo zijn op woensdag 8 mei kinderen van 6 tot en met 12 jaar van harte welkom bij De Koppel in Hardenberg. Ze kunnen waterproefjes doen, kleuren en knutselen. Bij goed weer wordt de activiteit afgesloten met gezamenlijk een waterbaan maken. De middag start om 14:00 uur en eindigt om 16:00 uur. Er is plek voor 16 kinderen.

Daarnaast is er een Vechtpark-excursie. Laat je meenemen in het verhaal van de Vecht en ga op 10 mei mee op excursie door het Vechtpark. De activiteit start om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee volgt eerst een introductie over de Vecht en het Vechtpark. Kinderen kunnen ondertussen een knutsel maken. Daarna gaat de groep op pad door het Vechtpark onder begeleiding van gidsen van Vechtstromen en De Koppel. Voor kinderen is er onderweg een speurtocht.

De excursie is bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Er is plek voor minimaal 5 en maximaal 25 deelnemers.

Aanmelden

Wil je meedoen met de water-doe-middag op 8 mei of met de excursie op 10 mei? Meld je dan aan bij De Koppel via 0523 273388 of info@dekoppel.com. Deelname is gratis. Je vindt De Koppel aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg.

De activiteiten worden georganiseerd in het kader van de Week van Ons Water. De Week van Ons Water is een initiatief van Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, VNG, IPO, Vewin, waterschappen, provincies, gemeentes en waterbedrijven. De week vindt elk voorjaar en najaar plaats en heeft als doel om Nederlanders bewuster te maken van het belang van schoon, veilig en voldoende water. Via www.weekvanonswater.nl kun je zoeken op postcode en kijken welke activiteiten er in jouw buurt worden georganiseerd.

Afbeelding
Overtuigende overwinning voor dames Bergentheim Hardenberg Ingezonden 10 minuten geleden
Afbeelding
Oldtimerdag in De Krim Hardenberg 22 minuten geleden
Afbeelding
Motorrijder en camper botsen op rotonde Witte Paal in Rheezerveen Hardenberg 49 minuten geleden
Afbeelding
Stoeterock 2024: Weer een daverend succes Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Brandweer redt ree uit kanaal tussen Vroomshoop en Daarlerveen Twenterand 3 uur geleden