Afbeelding

Safari voor kids tijdens Twentse waterweken

zo 21 april 2024 Hardenberg

Van 29 april tot en met 12 mei vinden de Twentse Waterweken plaats. Verspreid door heel Twente worden er allerlei activiteiten georganiseerd rondom het thema water. Van excursies en open dagen tot fietstochten en rondleidingen. Voor jong en oud een leuk en leerzaam uitje in de meivakantie.

Steeds vaker hebben we te maken met periodes van droogte. Dat heeft vervelende gevolgen voor mens, dier en natuur. Goed waterbeheer is daarom heel belangrijk. Tijdens de Twentse waterweken leer je meer over hoe we dat in Twente doen én wat je zelf kan doen om problemen door droogte te voorkomen. 

Watersafari


Op woensdagmiddag 1 mei kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar (onder begeleiding van een volwassene) mee op waterdiertjessafari in natuurgebied de Engbertdijksvenen. Je kunt met een schepnet aan de slag en op zoek naar het waterleven. Misschien vind je wel Kokerjuffers, libellelarven of visjes. Maar misschien vinden we ook wel diersporen van dieren die bij het water leven. En in welk water vind je nu het meeste leven? Door waterproefjes te doen, kan je aan het eind van de middag daar antwoord op geven.

Meer informatie en aanmelden voor deze activiteiten kan via de website van Staatsbosbeheer: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/waterdiertjessafari-engbertsdijksvenen

Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 22 minuten geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 19 uur geleden
Gebiedsaanpassing: 'houd het stationsgebouw altijd goed herkenbaar' is het uitgangspunt
Gebiedsontwikkeling: nieuwe doelen voor omgeving station Hardenberg Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Partnerbijdrage 22 uur geleden