Canadese guldenroede
Canadese guldenroede Twan Teunissen, Staatsbosbeheer.

Kindermiddag bij De Koppel

za 20 april 2024 Hardenberg

Staatsbosbeheer houdt op woensdagmiddag 1 mei, in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel, een buitenactiviteit voor kinderen onder de noemer:  ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!’. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom van 14.00 tot 15.00 uur.

Naast natuuractiviteitencentrum De Koppel liggen de Koppeltuinen. Daar komen allerlei soorten planten voor die thuishoren in het stroomdalgrasland van de rivier de Vecht. Maar er groeit ook een soort, waarvan er ieder jaar steeds meer komt. Dat is de Canadese guldenroede, die z’n oorsprong in Noord-Amerika vindt. Het zijn best mooie planten, maar ze verdringen wel andere plantensoorten.

Daarom kun je de boswachter helpen om flink wat van die Canadese guldenroede weg te halen met een steekschop. Hoe meer kinderen daarbij helpen, hoe meer van deze planten er kunnen worden verwijderd. En naar leuke natuurverrassingen wordt natuurlijk ook gekeken. Je krijgt aan het eind een stempelkaart mee met jouw naam erop en een stempel in het vakje wat je deze middag hebt gedaan.

Kom jij ook de boswachter helpen op 1 mei? Trek laarzen of stevige schoenen aan. De boswachter zorgt voor steekschoppen en kleine werkhandschoenen. Help je ook mee? Bel voor informatie en om je op te geven naar De Koppel (0523) 273388 of mail naar info@dekoppel.com.

Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 2 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 13 uur geleden