Afbeelding

‘Klimaat in je straat’ bij De Koppel

vr 2 februari 2024 Hardenberg

Bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg is er tot het eind van het jaar aandacht voor klimaatverandering in de vorm van de expositie ‘Klimaat in je straat’.  Het gaat daarbij niet alleen over projecten ver weg, maar ook van dichtbij. 

Het onderwerp is niet toevallig gekozen, want het weer en het klimaat zijn volop in het nieuws. We hebben maar één aarde, met steeds meer mensen die een beter leven willen. Dat leidt tot uitputting van grondstoffen, vervuiling, veel afval, opwarming van de aarde, overstromingen, maar ook verdroging. Door bijvoorbeeld hergebruik van spullen en verstandig omgaan met water kan iedereen zijn steentje bijdragen. 

Klimaat in je straat vertelt hoe de stijging van de temperatuur op aarde leidt tot problemen met water, tot heftiger weer, tot hitte, maar ook wat het effect is op planten en dieren. In de expositie is niet alleen veel informatie te vinden, maar er staan ook computers met quizjes en er is een leuke speurtocht te doen. Alle basisscholen in Hardenberg en Ommen worden binnenkort uitgenodigd voor een lesprogramma voor de groepen 7 en 8.

Overzicht van de overige exposities: ‘Het Vechtdal binnenstebuiten’ over water en natuur in het Vechtdal, ‘Startpunt duurzaam Hardenberg’ over energiebesparing in huis, afval en biodiversiteit. Ook is er achtergrondinformatie te vinden over onderwerpen als waterstof en elektrisch verwarmen. In de filmzaal hangen schilderijen van voormalig boswachter Sjaak van Dijk.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en te doen bij De Koppel. Neem gerust een kijkje. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur.

De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal en is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388, mail info@dekoppel.com

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 8 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 11 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 13 uur geleden