De organisatie heeft een uitgebreid programma op touw gezet voor een onvergetelijk 'Koningsweekend' 2024  voor jong en oud.
De organisatie heeft een uitgebreid programma op touw gezet voor een onvergetelijk 'Koningsweekend' 2024 voor jong en oud. G. Brokelman

‘Koningsweekend’ vol activiteiten

wo 17 april 2024 Hardenberg

Van woensdag 24 tot en met zondag 28 april wordt in Schuinesloot een zogenaamd ‘Koningsweekend’ gehouden vol activiteiten voor jong en oud op de plaatselijke ijsbaan. 

Dit weekend is georganiseerd door de SAS (Stichting Activiteiten Schuinesloot) in samenwerking met Ons Trefpunt, Samen Sterk, De Deur Bloazers, Sportvereniging VAW, Streekbelang De Belt-Schuinesloot, Jeugdwerk Schuinesloot, IJsbaan vereniging Nooitgedacht en TRS Boeren. Ook zijn er meerdere geheime zender groepen uit Schuinesloot en omgeving die het weekend voorzien van muziek.


Het ‘Koningsweekend’ wordt afgetrapt op woensdag 24 april met een houtdorp voor de basisschool kinderen. Iedereen mag binnen bepaalde kaders een mooi huisje maken. Deze activiteit kunnen ze afmaken op de vrijdag. Bouw- en aannemersbedrijf Sanders en Temmink zal op zoek gaan naar het mooiste huisje van het dorp. De tijden zijn als volgt: woensdag van 13:00 tot 16:00 uur en vrijdag van 14:00 tot 16:30 uur. Op de donderdagavond is er kinderbingo om 18.00 uur waarna om 20.30 uur de volwassen bingo begint met een hoofdprijs van 500 euro cash! Dit wordt georganiseerd door VAW.

Vrijmibo

Op vrijdagmiddag, na het bouwen aan het dorp, kunnen ouders aansluitend een borrel drinken en gaat de Vrijmibo van start. Er is een springkussen aanwezig en Jan Spijkerman zal er een leuk feestje van maken. Bedrijven zijn welkom, perfect om de werkweek af te sluiten. Daarna is de avond voor de echte piraten! Voor de zaterdag staat een leuke auto puzzelrit voor alle leeftijden op de agenda. ’s Middags is er van alles te doen. Voor de kinderen zijn er activiteiten, zoals knutselen, glitter tattoo’s zetten, er staan springkussens en er is een stormbaan. Rond 15.30 uur kunnen de kinderen ballonnen oplaten. Daarna treedt Streetdance op en begint het bekende Trefpop. Er treden diverse bands op zoals Tap Another Tune, Johnny Again, The Blow, Filthy Treasure & Dirty Dog.

Slotenrun

Zondagochtend is er voor jong en oud een kerkdienst georganiseerd onder leiding van ds. Hoogeveen met als thema overwinnen. De band Flame zal muzikaal begeleiden. Het hoogtepunt van het weekend is ongetwijfeld de Slotenrun op de zondagmiddag. Deze uitdagende run gaat over +/- 30 moddervette obstakels, variërend door de sloten van Schuinesloot tot klimnetten en waterhindernissen. De Slotenrun staat garant voor veel lachen, zweten maar bovenal voor een onvergetelijke middag. Kijk voor het uitgebreide programma op www.sasschuinesloot.nl!

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden