Afbeelding
G. Brokelman

Koninklijke onderscheiding voor Harm Huisjes uit Radewijk

wo 17 april 2024 Hardenberg

Op woensdag 17 april kreeg de heer Harm Huisjes uit Radewijk een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Offinga reikte de onderscheiding uit. 

De heer Huisjes zet zich al jarenlang in voor het natuur- en wildbeheer rondom Radewijk. Hij doet mee aan de jaarlijkse schoonmaakdag, om zwerfvuil te verzamelen en af te voeren uit het jachtgebied. Ook inventariseert hij schade door kraaien en probeert die te voorkomen. Hij helpt ook mee met de wildtellingen in de jachtgebieden rond Radewijk. Voor de Overijsselse Landbouw Maatschappij was de heer Huisjes lid van het algemeen bestuur. Hij was voorzitter en taxateur. De heer Huisjes regisseerde jarenlang voorstellingen van toneelvereniging Roke. Toen hij daar mee stopte, bleef hij nog steeds de nodige hand- en spandiensten verrichten voor de vereniging. Ook bij toneelvereniging ‘de Heidespöllers’ in het Duitse Wielen was de heer Huisjes regisseur. Hij zet zich in om de streektaal te behouden. Hij schreef in het dialect een lied over Radewijk: ‘Mooi Roke’.Voor zijn langdurige inzet voor de samenleving werd de heer Huisjes benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 14 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 17 uur geleden