Afbeelding
G. Brokelman

Koninklijke onderscheiding voor de heer Gert Hulleman

za 10 juni 2023 Hardenberg


Op een zonnige vrijdagochtend, 9 juni, werd de heer Gert Hulleman uit Dedemsvaart vereerd met een buitengewone onderscheiding. Met trots reikte burgemeester Maarten Offinga het welverdiende lintje uit ter ere van de vijftigjarige toewijding van de heer Hulleman aan voetbalvereniging DVC Dedemsvaart.

“Gert Hulleman: Voetbalheld met Koninklijke Eer”

Sinds 1973 heeft de heer Hulleman een onschatbare rol gespeeld binnen voetbalvereniging SV Dedemsvaart. Hij begon als trainer en begeleider van de junioren, waar hij met zijn passie en toewijding een inspiratiebron was voor vele jonge talenten. Vervolgens begeleidde en trainde hij bijna vijftien jaar lang het dameselftal van de vereniging, waarbij hij zijn kennis en ervaring deelde om deze spelers tot grote hoogten te brengen.

Niet alleen beperkte de heer Hulleman zich tot zijn directe betrokkenheid bij de vereniging, maar hij heeft ook een belangrijke rol gespeeld in het bestuurlijke aspect van het damesvoetbal binnen de regio. Als bestuurslid van de commissie ‘damesvoetbal’ van de Zwolse afdeling van de KNVB heeft hij zich ingezet voor de ontwikkeling en bevordering van het vrouwenvoetbal.

Daarnaast heeft de heer Hulleman zich op veel verschillende vlakken ingezet voor SV Dedemsvaart. Hij vervulde de rol van leider en coach van het Veteranenteam en was tevens actief binnen de activiteitencommissie. Als secretaris van de jeugdcommissie heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei en bloei van de jeugdafdeling. Ook heeft hij met veel plezier de A- en B-junioren begeleid en gecoacht, waarbij hij niet alleen hun voetbaltalent, maar ook hun persoonlijke ontwikkeling centraal stelde.

Buiten het veld heeft de heer Hulleman zijn creatieve talenten benut als acteur en regisseur bij de toneelvereniging van de voetbalclub, ESVEDE. Hiermee heeft hij niet alleen bijgedragen aan de culturele verrijking van de vereniging, maar heeft hij ook een brug geslagen tussen verschillende vormen van kunst en sport.

Daarnaast heeft de heer Hulleman zich ingezet als clubscheidsrechter en heeft hij zijn schrijftalenten aangewend als redacteur van het clubblad. Gedurende maar liefst tien jaar heeft hij met grote toewijding zijn expertise en tijd geïnvesteerd in het bestuur van SV Dedemsvaart, waarvan de laatste vijf jaar als vicevoorzitter.

Op dit moment is de heer Hulleman actief als ondersteuner van het bestuur. En hij is penningmeester van de Club van Honderd, een organisatie die activiteiten voor de leden van de voetbalvereniging organiseert en financieel ondersteunt.

De heer Hulleman zet zich al 50 jaar op verschillende manieren in voor voetbalvereniging SV Dedemsvaart. Als waardering daarvoor werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zorgmedewerkers rennen met inwoners voor een gezondere lifestyle. Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Vrachtwagen en personenauto botsen op rotonde Witte Paal in Rheezerveen Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Lomp Piraten Party voor Voedselbanken Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Fietser gewond bij aanrijding op fietsoversteek Koningsspil Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Hapjesdag was 'smaaksensatie' Hardenberg 14 uur geleden