Afbeelding
G. Brokelman

Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren

di 23 april 2024 Hardenberg

Na 43 jaar van toewijding en plezierige dienstverlening sluit Speelotheek Tjoek Tjoek op 30 april definitief haar deuren. Het bericht, gepost op de Facebookpagina van de speelotheek, betreurt het gebrek aan vrijwilligers en de afnemende belangstelling van leden voor de diensten van de speelotheek.

Opgericht op 9 december 1980, heeft Speelotheek Tjoek Tjoek decennialang gefunctioneerd als een uitleencentrum voor goed, duurzaam en verantwoord speelgoed. Van haar oorsprong aan de Karel Doormanlaan 17 in Hardenberg, tot de latere verhuizingen naar locaties zoals de Piet Heinstraat en de Rembrandstraat in Hazebosch, heeft de speelotheek generaties kinderen van speelgoed voorzien. In het voorjaar van 2022 betrad ze haar laatste locatie aan de Voorstraat in Hardenberg.

De drie toegewijde vrijwilligers Bettie Tolsma, Marja Hakkers en Marianne Akkerman, hebben met spijt moeten besluiten tot sluiting. “Het is erg jammer dat we de deuren moeten sluiten,” aldus Bettie Tolsma, die samen met Marja Hakkers 35 jaar één van de langst dienende vrijwilligers is. Ondanks hun inzet en toewijding, is het niet langer haalbaar om de speelotheek open te houden met slechts drie vrijwilligers. De bezoekersaantallen zijn de afgelopen jaren dusdanig afgenomen dat voortzetting niet mogelijk is.

Om afscheid te nemen en het resterende speelgoed een nieuwe bestemming te geven, organiseert de speelotheek een verkoopdag op Koningsdag, 27 april, op hun locatie aan de Voorstraat 34 in Hardenberg. Het speelgoed wordt te koop aangeboden aan geïnteresseerden.

Het doel van Speelotheek Tjoek Tjoek is altijd geweest om kinderen toegang te bieden tot kwalitatief speelgoed, ongeacht hun achtergrond of financiële situatie. Spelen is immers essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Door het uitlenen van speelgoed konden ouders hun kinderen laten kennismaken met verschillende soorten speelgoed, zonder hoge kosten te maken.

Hoewel Speelotheek Tjoek Tjoek haar deuren sluit, blijft het belang van spelen voor de ontwikkeling van kinderen onverminderd relevant. Voor degenen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het voortzetten van dit waardevolle initiatief, staat het bestuur open voor contact. Bettie Tolsma nodigt geïnteresseerden van harte uit om contact op te nemen via 06-15386788 en de erfenis van Speelotheek Tjoek Tjoek voort te zetten.

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 7 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 9 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 12 uur geleden