Afbeelding

Meer groen, spelen en ontmoeten in Kloosterhaar

di 12 december 2023 Hardenberg

 In 2024 krijgt Kloosterhaar nieuwe groene plekken. Plekken waar inwoners elkaar ontmoeten en waar kinderen creatief kunnen spelen en lekker kunnen bewegen. De gemeente ontwikkelt deze groene plekken samen met de inwoners. Het Gezonde Buurt-project is een echt doe-project waarbij alle inwoners in de buurt van jong tot oud, van het begin af aan mee denken over wat er beter kan in hun buurt voor natuur, bewegen, spelen en ontmoeten. 

Het project is onderdeel van het landelijke project ‘Gezonde Buurten’ van IVN Natuureducatie, Jantje Beton en JOGG. Wij zijn trots dat onze gemeente is geselecteerd om hier aan mee te doen. Een Gezonde Buurt is een groene plek in een buurt waar natuur, ontmoeten, bewegen en spelen samenkomen. Het is een plek waar inwoners elkaar ontmoeten, kinderen creatief spelen en jong en oud leert over gezonde voeding. Zo realiseren we plekken waar inwoners kunnen bewegen, elkaar ontmoeten, spelen en sporten. Dit sluit aan bij het project BOSS dat de gemeente ook in andere kernen uitvoert. 

De Gezonde Buurt in Kloosterhaar

Het project startte op 1 oktober en eindigt op 31 december 2024. Aan het einde van het project is er een Gezonde Buurt in Kloosterhaar gemaakt, die uitnodigt om elkaar te ontmoeten, samen te spelen en te bewegen. Tijdens het project mogen inwoners volop meedenken over de invulling van de Gezonde Buurt. Zo kunnen inwoners op 16 december zich meer laten vertellen over het project tijdens de kerst markt in het Streekmuseum in Kloosterhaar. Ook kunnen inwoners tijdens de kerstmarkt hun ideeën opschrijven. In januari, februari en maart gaat de gemeente samen met Jantje Beton en IVN met kinderen, jongeren en volwassenen het dorp in om alle wensen op te halen. 

Meedenken 

Kun je niet naar de kerstmarkt komen? Kom dan naar één van de vervolgbijeenkomsten. Houd voor meer informatie de Facebookpagina van Gewoon Gezond Kloosterhaar in de gaten. Heb je vragen, neem dan contact via Daphne de Jong of Marlon Stevelink: gezondebuurten@hardenberg.nl

Afbeelding
Project 'Asjemenou' feestelijk geopend Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor audities voor de theatervoorstelling 'Alias Maurits' Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Kremer Superleague heeft nog kans Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Kringloop de Samenwerking loopt zich gezond Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Pupil Chris Palistan doet het goed Hardenberg 8 uur geleden