Afbeelding
G. Brokelman

Waardering voor zwerfafvalvrijwilligers

vr 19 april 2024 Hardenberg

Op donderdag 18 april werd door vertegenwoordigers van de gemeente Hardenberg en natuuractiviteitencentrum De Koppel de waardering uitgesproken voor de vrijwilligers die zich in de gemeente bezig houden met het opruimen van zwerfafval. Daarnaast was de avond bedoeld om elkaar te ontmoeten.

Wethouder Werner ten Kate sprak lovende woorden en lichtte de rol van de gemeente toe. Ans Naber hield een korte presentatie over de taken van De Koppel op dit gebied en Patrick Koenigs vertelde over zijn belevenissen als ervaringsdeskundige. De avond kreeg een extra feestelijk tintje door de tewaterlating van een megagrote supplank, waar meerdere personen en iemand in een (sport)rolstoel op kunnen. Een aantal vrijwilligers waagden een eerste tochtje op de supplank. Deze kan geleend worden om de oevers van de Vecht zwerfafval vrij te maken. Ook is er een aanhangwagen te leen, die men voor buurtacties op kan halen. Zwerfafval is een groot probleem, mede door de hoeveelheid plastic die in de vrije natuur belandt. De vrijwilligers zetten zich in om daar iets aan te doen. Na het officiële gedeelte van de avond was er een gezellig samenzijn waarbij ervaringen gedeeld werden.

Meehelpen bij het voorkomen en opruimen van zwerfafval? Reserveren van deze supplank en de opruimmaterialen kan via de website van Expedition Outdoor. De aanhanger en grijpers kunnen geleend worden via de gemeentepagina www.hardenberg.nl/zwerfvuil. Wie ook zwerfafval opruimt en op de hoogte wil blijven van dit soort bijeenkomsten, kan zich melden via info@dekoppel.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hulpdiensten rukken uit voor een brand bij CAV Den Ham Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Kaartje als steun voor mantelzorgers Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Inleverdagen voor het NK Tegelwippen Hardenberg 13 uur geleden