Afbeelding
Gert Stegeman

Meer Muziek’ smaakt naar nog meer!

wo 3 april 2024 Hardenberg

Blije kinderen, trotse (groot)ouders, enthousiaste muziekdocenten en fraai klinkende muziekverenigingen. Dit waren de ingrediënten van het prachtige slotconcert van het Klassenorkest dat op dinsdag 2 april plaatsvond in multifunctioneel centrum ‘De Binder’ in Gramsbergen.

Leerlingen van basisscholen ‘De Akker’, ‘Prinses Irene’, en ‘De Spreng-El’ stonden vol enthousiasme op het podium van ‘De Binder’. Samen met de muziekverenigingen ‘Crescendo - KNA’ Gramsbergen en ‘Soli deo Gloria’ Ane traden zij op als slotstuk van het muziekeducatieprogramma Klasse(n)orkest. Het Klasse(n)orkest wordt sinds het najaar binnen de pilot ‘Méér muziek in Hardenberg’ op een aantal basisscholen in de gemeente Hardenberg georganiseerd. Wethouder Alwin Mussche reikte aan het slot van de uitvoering een symbolisch diploma uit aan alle kinderen en sprak over het belang van muziekonderwijs in de gemeente Hardenberg.

Op school

Sinds afgelopen januari waren de leerlingen van ‘De Akker’, ‘Prinses Irene, en ‘De Spreng-El’ wekelijks bezig met het Klassenorkest. De kinderen vormden samen een orkest met échte instrumenten van de muziekvereniging, zoals klarinetten, trompetten, saxofoons en slagwerk. Onder leiding van professionele muziekdocenten bereidden ze zich grondig voor op het spetterende slotconcert, waarbij de concentratie en het plezier van de gezichten te lezen was.

Ook na schooltijd

De pilot gaat na schooltijd verder tijdens de Muzieksafari. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met verschillende buitenschoolse opvanglocaties (BSO) in de gemeente Hardenberg. Alle kinderen, dus ook kinderen die niet hebben deelgenomen in het Klassenorkest, kunnen 12 weken lang kennismaken met muziek en muziekinstrumenten. Ze worden hierbij begeleid door professionele muziekdocenten. Deelname aan de Muzieksafari is kostenloos en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Hardenberg.

Belangrijk voor kinderen

Muziek is belangrijk voor de ontwikkeling en groei van kinderen. Dat wordt inmiddels breed gedragen door de gemeente, basisscholen, BSO’s, muziekverenigingen en (naschoolse) aanbieders van muziekonderwijs in de gemeente Hardenberg. Zij zetten zich daarom gezamenlijk in om de pilot tot een succes te maken en hieraan een structureel vervolg te geven. Dit om uiteindelijk nóg meer muziek in Hardenberg te laten klinken!

Wil je meedoen aan de Muzieksafari? Kijk dan snel op www.tactmuziek.nl/hardenberg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Karin van Dijk
Oudjes even sToren 2 minuten geleden
Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 34 minuten geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 18 uur geleden