Het klasse[n]orkest van de Groen samen met de jeugd van Jubal
Het klasse[n]orkest van de Groen samen met de jeugd van Jubal eigen foto
n

Klasseorkest de Groen sluit af met daverend concert

vr 2 februari 2024 Hardenberg Ingezonden

Woensdagavond heeft groep 6 van de Groen in Dedemsvaart het muziekproject in het kader van ‘Meer Muziek in de gemeente Hardenberg’ afgesloten met een heus concert in de Baron, samen met de jeugd van muziekvereniging Jubal. De bedoeling was het project feestelijk af te sluiten, nu een feestje werd het! voor een zaal vol publiek, ouders en grootouders.

Acht weken lang heeft groep 6 muziekles gehad van ervaren muziekdocenten. De eerste keer konden de kinderen kiezen uit diverse instrumenten, waarna de groep, verdeeld onder de drie vakdocenten, een uur les kreeg, om vervolgens weer bij elkaar te komen, om het net geleerde samen te spelen. Zo ontstaat dan vanzelf een Klassenorkest, een concept van TacT muziekonderwijs. TacT werkt daarbij zo mogelijk samen met de plaatselijke muziekvereniging, die de instrumenten levert en van de daar aanwezige docenten. 

Na acht weken les konden de kinderen nu laten horen wat ze in zo’n korte tijd al kunnen leren. Afwisselend speelden ze zelf een stukje en dan weer samen met de jeugd van Jubal. Een enkeling durfde het zelfs al aan om solo te spelen en er mocht iemand al even dirigeren. Ook lieten ze horen dat ze al ritmes kunnen lezen. Al met al een geweldige manier om te ervaren hoe het is om samen muziek te maken en in een groot orkest te spelen. Dat ze er plezier in hadden was duidelijk te zien, het spatte er gewoon van af.  Tot slot kregen de kinderen allemaal een muziekdiploma van het ‘Klassenorkest’ mee.

Het project van de gemeente voor ‘Meer Muziek’ stopt hierbij niet. Het krijgt een vervolg onder de naam Muzieksafari, met de mogelijkheid van 12 weken muziekles tijdens de BSO uren. Ook kinderen die niet naar de BSO gaan, zijn daar trouwens welkom. Dit allemaal om zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om een instrument te bespelen, voor meer muziek in de gemeente en wie weet, voor de verre toekomst, orkesten, zowel beroeps als amateur, weer te voorzien van muzikanten.

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 14 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 16 uur geleden