Afbeelding

B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus

vr 29 maart 2024 Hardenberg

De gemeente Hardenberg heeft besloten in Bergentheim een extra stembureau in sporthal de Möllinckslag in te stellen voor de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement op donderdag 6 juni. Reden voor het extra stembureau is de groei van het aantal inwoners en een traditioneel hoge opkomst bij verkiezingen in deze kern. 

Om het stemmen in alle kernen mogelijk te maken, heeft het college daarvoor afgelopen week verschillende stembureaus aangewezen, waarmee is gezorgd dat er bij elke kiezer een stembureau in de buurt is. 

Andere locaties

In tegenstelling tot voorgaande verkiezingen komt het stembureau in de kantine van SC Lutten op 6 juni te vervallen. Bij verschillende verkiezingen is gebleken dat dit stembureau niet goed werd bezocht. De kiezers worden ditmaal verdeeld over stembureaus in de buurt in Lutten en Slagharen.

Daarnaast is het stembureau in de kantine van voetbalvereniging DVC in Dedemsvaart op 6 juni 2024 niet beschikbaar. Daarom wordt de accommodatie van de tafeltennisvereniging Dedemsvaart op 6 juni ingericht als stembureau. Verder is tijdens de evaluatie van de Tweede Kamerverkiezingen van november vorig jaar gebleken dat de tenten bij zwembad de Kiefer in Dedemsvaart niet voldoen als stembureau. Het was er koud, vochtig en dat heeft tot klachten geleid. Om dit op te lossen heeft het college ditmaal gekozen voor zogenaamde units, een soort bouwkeet waarvan er 3 worden gekoppeld om voldoende ruimte te creëren om 2 stembureaus bij de Kiefer in te richten.

Vrije keuze

Om het voor de kiesgerechtigden duidelijk te maken op welk stembureau de stem kan worden uitgebracht, wordt zoals gebruikelijk de naam van een stembureau in de buurt op de stempas vermeld. Uiteraard is de kiezer vrij om de stem uit te brengen op een stembureau naar keuze. Te zijner tijd zullen huis-aan-huis kandidatenlijsten worden verspreid met op de achterkant informatie over de aangewezen stembureaus. Ook zal via huisaan-huis bladen, de website www.waarismijnstemlokaal.nl en de gemeentelijke website zo optimaal mogelijk informatie aan de kiezers worden geboden.  

Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 24 minuten geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 38 minuten geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Wim Grondman krijgt onderscheiding Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Groots onthaal in Gramsbergen voor hardlopers met bevrijdingsvuur op nieuw festival Nieuws Ingezonden 18 uur geleden