Afbeelding

Hardenberg kiest voor mobiele billboards

vr 8 december 2023 Hardenberg

In juni 2024 worden de verkiezingen voor het Europees parlement gehouden. Bij die gelegenheid wordt in de gemeente Hardenberg een nieuwe manier van ‘aanplakborden verkiezingsposters’ geïntroduceerd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag 5 december besloten. 

Mobiele billboards

De huidige aanplakborden worden vervangen door mobiele billboards, geplaatst door een leverancier. Een belangrijk voordeel hierbij is volgens b&w dat alle partijen evenveel ruimte krijgen voor hun posters. Bovendien zijn de borden hufterproof, hoeven ze niet meer opgeslagen te worden en kunnen de borden voorafgaand aan de verkiezingsposters eventueel ook gebruikt worden voor extra communicatie. Hoeveel kosten er met deze nieuwe manier gemoeid zijn, is nog niet precies bekend. Een voorzichtige schatting komt uit op zo’n 20.000 euro per jaar. 

De nieuwe manier scheelt de gemeente naar eigen zeggen behoorlijk wat werk qua plaatsing en opslag van de borden, maar ook veel ergernis. De huidige aanplakborden leveren de gemeente bij elke verkiezing veel klachten op omdat er onder meer soms posters over elkaar heen worden geplakt. Op de nieuwe manier is dat allemaal verleden tijd. 

Afbeelding
Taalschool Hardenberg is verhuisd Hardenberg 12 minuten geleden
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 2 uur geleden