Afbeelding

LEADER gaat vanaf 2 april weer open!

vr 29 maart 2024 Hardenberg

Wie een goed idee heeft om de leefbaarheid van het platteland te versterken of te verbeteren kan daarvoor een subsidie aanvragen. Het idee komt mogelijk in aanmerking voor een subsidie van LEADER. Het gaat hierbij om subsidie van 25.000 tot 100.000 euro. 


LEADER is een Europees subsidieprogramma dat projecten ondersteunt die b?dragen aan de leefbaarheid van het platteland. Met een budget van 3,4 miljoen euro, gericht op plattelandsontwikkeling, staat LEADER Noord Overijssel klaar om innovatieve en duurzame projecten in de regio te ondersteunen.

Samen voor een duurzaam, leefbaar & gezond platteland

“Wij roepen initiatiefnemers op om zich te melden met mooie plannen”, aldus Linda Baarslag, LEADER-coördinator. “Inwoners en ondernemers barsten van inspirerende ideeën om het platteland duurzaam, leefbaar en gezond te maken. We begrijpen maar al te goed dat het realiseren van deze dromen een financieel duwtje in de rug nodig heeft. En dat is precies waarvoor LEADER bedoeld is. Wij begeleiden initiatiefnemers daarom graag van projectidee tot subsidieaanvraag. Wanneer LEADER minder goed aansluit bij jouw plan, kunnen we eventueel ook verwijzen naar andere subsidiegelden en/of kennisnetwerken.”

Positieve gezondheid

Er zijn drie doelen waarmee wordt gestreefd naar een duurzaam, leefbaar en gezond platteland in Noord Overijssel. Het eerste doel is ‘beleefbaar platteland versterken’, tweede is ‘toekomstbestendige agrarische sector versterken’ en het derde doel is ‘vooruitstrevende vrijetijdseconomie’. “Het is belangrijk dat de aanvraag voor LEADER voldoet aan één of meerdere van deze doelen”, legt Linda uit. Dit wordt beoordeeld door de LAG, een groep van betrokken inwoners uit Noord Overijssel. Positieve gezondheid is de rode draad voor LEADER Noord Overijssel voor de periode 2023-2027. Op www.leadernoordoverijssel.nl staat dit duidelijk beschreven.

Ideeën en projecten melden

Linda Baarslag en Inez Satter zijn de LEADER-coördinatoren in Noord Overijssel. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek en om de mogelijkheden voor nieuwe projecten te bespreken. Zij zijn bereikbaar via info@leadernoordoverijssel.nl. Kijk voor meer informatie op www.leadernoordoverijssel.nl

Al veel initiatieven in Noord Overijssel ondersteund

In Noord Overijssel zijn van 2014 tot 2022 via LEADER 45 initiatieven ondersteund. Denk aan de realisatie van het Toeristisch informatiepunt in Ommen met interactieve, digitale Vechttafel. Ook het project Bedevaartspad van Hanze Bedevaart in Hasselt, een uniek belevingspad met schatten aan verhalen en monumenten en Boerderij Stadszicht aan de rand van Zwolle zijn voorbeelden uit de regio.

LEADER Noord Overijssel omvat de gemeenten Steenwijkerland, Zwartewaterland, Staphorst, Dalfsen, Hardenberg, Ommen en het buitengebied van Kampen en Zwolle (de steden van Zwolle en Kampen zijn uitgesloten).

Afbeelding
Stichting Uitvaartcentrum Dedemsvaart stuurt eerste nieuwsbrief. Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Koningsdag  Koningsbrunch Westerhaar-Vriezenveensewijk
Leve de Koning & leve Westerhaar-Vriezenveensewijk Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Expositie Creaturen in Oud Avereest Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Koken met Pippi Langkous in Dedemsvaart Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Emmen: Een Oranje Feest vol Vermaak Coevorden 15 uur geleden