Afbeelding

De kracht van vaderfactor: Een column over Ambiq

di 2 april 2024 Hardenberg

Deze week aan het woord: Sandra Abbink namens Ambiq

In de wereld van psychologie en ontwikkeling is de rol van vaders vaak onderbelicht. Maar Ambiq, een organisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren met complexe problematiek, werpt een schijnwerper op wat zij noemen: de ‘vaderfactor’.

Vaders zijn meer dan alleen een aanvulling op moeders. Ze zijn geen ‘optionele extra’ in het leven van een kind, maar een essentieel ingrediënt voor een gezonde ontwikkeling. Ambiq benadrukt het belang van een positieve en betrokken vaderfiguur bij het welzijn van kinderen en jongeren.

Wat maakt de vaderfactor zo krachtig? Het gaat niet alleen om aanwezigheid, maar om de kwaliteit van de relatie. Vaders bieden een unieke dynamiek in de opvoeding. Ze brengen vaak een ander perspectief, een ander soort speelsheid, en een andere vorm van emotionele ondersteuning met zich mee

Helaas worden vaders soms over het hoofd gezien in de hulpverlening. Maar Ambiq erkent dat ze een cruciale rol spelen bij het herstel en de ontwikkeling van kinderen met complexe behoeften. Door vaders te betrekken en te ondersteunen, kunnen ze niet alleen een positieve invloed hebben op hun eigen kinderen, maar ook op de gezinnen als geheel.

Laten we de vaderfactor niet onderschatten. Laten we vaders aanmoedigen om actief deel te nemen aan het leven van hun kinderen, en laten we organisaties zoals Ambiq steunen in hun missie om deze belangrijke boodschap te verspreiden. Want als het gaat om het welzijn van onze kinderen, is elke factor van vitaal belang. Hulpverlening aan de man door een man.

‘it takes a village to raise a child’.

De hulpverleners van Ambiq worden ondersteund door een expertiseteam. Ambulant gezinshulpverlener zijn is een vak apart, geen enkel gezin is hetzelfde. 

Sandra Abbink

manager Ambiq Hardenberg ( s.abbink@ambiq.nl / 06 45 91 32 14)

*Ambiq is een orthopedagogisch behandelcentrum en dé specialist/expert op het gebied van licht verstandelijke beperking (LVB). Ambiq biedt behandeling en zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen met LVB in Noord- en Oost-Nederland.

Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Saxenburgh, Evenmens zorg voor elkaar, RIBW Overijssel, Ambiq, Kinderpraktijk Veerkracht. Volgende week: Saxenburgh

Afbeelding
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 47 minuten geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 54 minuten geleden
Afbeelding
alfa-college zet in op mentale gezondheid studenten Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
PCBS De Hoekstee viert eeuwfeest Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Scheidsrechters graag!!!! Hardenberg 2 uur geleden