Afbeelding

Zorg aan het woord : zorgcoördinatoren van Evenmens Twenterand

di 19 maart 2024 Hardenberg

“Wat kun je met iets simpels als een bezoekje iemand ontzettend blij maken” “Heerlijk om weer naar mijn zangclubje te kunnen gaan! En mijn vrouw is net zo blij met de bezoekjes van zorgvrijwilliger Ans als ik met mijn avondje zingen. De hulp van zorgvrijwilligers aan mantelzorgers en zorgvragers is ontzettend waardevol.” 

Aan het woord zijn de zorgcoördinatoren van Evenmens in de gemeente Twenterand.

Een kind blijkt een beperking te hebben, een vader krijgt dementie, een partner krijgt een chronische ziekte, een vriend krijgt een hersenbloeding, of een buurvrouw raakt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen. Het is heel normaal om anderen te helpen en dit geeft vaak veel voldoening. Echter, wanneer de zorg intensief en langdurig wordt, kan het zeer zwaar worden en een grote invloed hebben op je eigen leven. Het combineren van mantelzorg met werk, de zorg voor andere familieleden, de opvoeding van kinderen, of vrijetijdsbesteding blijkt vaak een uitdaging te zijn.

Om te voorkomen dat een mantelzorger overbelast raakt, is het fijn als de mantelzorger de zorg af en toe aan iemand kan overdragen. Wij zijn daarom altijd op zoek naar zorgvrijwilligers die tijdelijk deze taken van de mantelzorger over kunnen nemen. Door je in te zetten voor een ander, bouw je zelfvertrouwen op en word je geactiveerd om lekker bezig te blijven. Kortom, je voelt je weer even mens. Als zorgvrijwilliger kan je natuurlijk rekenen op begeleiding van Evenmens, informele zorg voor elkaar. Wil jij graag iemand een handje helpen, samen een spelletje spelen, fietsen of wandelen of iemand begeleiden? Neem dan vrijblijvend contact op. Je helpt iemand anders en krijgt er zelf veel voor terug.

Evenmens Twenterand

Telefoonnummer: 0546 – 898 372

info@evenmens.nl.

Website: www.evenmens.nl

Deze rubriek wordt mogelijk gemaakt door Saxenburgh, Evenmens zorg voor elkaar, RIBW Overijssel, Ambiq, Kinderpraktijk Veerkracht. Volgende week: RIBW OVerijssel

Afbeelding
Dansen en ontmoeten 45 up
Stichting Stap organiseert een dansavond Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
VV Mariënberg gaat weer de bak in Hardenberg 2 uur geleden
Typetjes van Anita en Winston
Dolle avond bij Vrouwen van NuDedemsvaart Nieuws Ingezonden 2 uur geleden
Winkel 't Keerpunt aan de Voorstraat
Kringloop 't Keerpunt kleurt de Voorstraat groen Partnerbijdrage Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Natuurexcursies en Kindermiddag bij Staatsbosbeheer Hardenberg 3 uur geleden