Afbeelding

“Wandelpad Broeklanden is geen goed idee”

wo 27 maart 2024 Hardenberg

Bij de uitwerking van Fase 3 van het bestemmingsplan Broeklanden-Zuid in Hardenberg wordt, in het kader van het zogeheten Groenplan, een wandelpad langs Kanaalweg-Oost beoogd. “Dat is geen goed idee en moet u niet toestaan,” zo beoogde de heer van Hoek dinsdagavond tijdens de oriënterende raadsvergadering. 

Van Hoek gaf aan dat het plaatselijke waterbergingsgebied inmiddels is uitgegroeid tot een vogelparadijs, waar liefst 90 verschillende vogelsoorten zijn waargenomen, waaronder 35 beschermde soorten. Desgevraagd gaf wethouder ten Kate aan dat het met betrekking tot het beoogde wandelpad, van meet af aan de bedoeling is geweest het gebied aantrekkelijk te maken voor werknemers van de ondernemers op het bedrijventerrein, en hen de mogelijkheid te geven in de vrije uurtjes in het groen te recreëeren. Hij was het met inspreker van Hoek eens dat zoveel mogelijk natuurwaarden behouden moeten blijven. “Het wordt misschien een beetje geven en nemen, maar daar kunnen we met elkaar over spreken.”

De raad kon zich over het algemeen vinden in het bestemmingsplan en agendeerde het unaniem als hamerstuk voor besluitvorming in de komende raadsvergadering. De hele discussie in de oriënterende ronde is na te lezen op www.hardenberg.raadsinformatie.nl 

Afbeelding
Dorothee Spijker treedt op in Openluchttheater Avereest in Balkbrug Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Heropening skatepark Kruserbrink Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
Raad schoorvoetend akkoord met nieuwe programmeringsafspraken over windmolens Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Schrijfster Leanne Pots in christelijke boekhandel de Welle te Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Gratis cursus Slim op Pad in de bibliotheek Hardenberg 16 uur geleden