Afbeelding
G. Brokelman

Dochter Maryam verrast Bavi

zo 10 maart 2024 Hardenberg

De 74 jarige Yal Basht Bavi uit Stegeren werd in Doha wereldkampioen op de 1 meter plank en op de 3 meter plank en toren haalde hij zilver. Zijn familie vond het zo knap dat ze hem afgelopen zaterdag thuis verrasten. 

Met een kleine 20 man heeft zijn dochter een luxe etentje voor hem geregeld. “Het cadeau is van ons. We zijn zo trots op hem , dat hij na de dood van mijn moeder zichzelf zo weer heeft kunnen herpakken. En dat hij op zo’n leeftijd nog zo in topvorm is. Hij verdient na al die medailles (een gouden , en twee zilveren), na Doha een diepe buiging door een eer feest voor hem.” Hij zegt zelf ook. “Ik wil iets terugdoen voor Nederland, en dat is gewoon goud.” 

Zijn dochter is ook zijn sponsor. “Ik zal als sponsor en tot aan zijn dood achter hem staan. En in alle wedstrijden op wat voor manier dan ook, hem ondersteunen. Daarnaast heeft de gemeente hem een brief en bos bloemen gestuurd. Dat betekent voor hem heel veel. Dat benadrukt nog meer hoe belangrijk een feest ter ere van hem in Dedemsvaart voor ons is.”

Afbeelding
Afbeelding
Project 'Asjemenou' feestelijk geopend Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor audities voor de theatervoorstelling 'Alias Maurits' Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Kremer Superleague heeft nog kans Twenterand 16 uur geleden
Afbeelding
Kringloop de Samenwerking loopt zich gezond Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Pupil Chris Palistan doet het goed Hardenberg 16 uur geleden