Afbeelding
Gert Stegeman

Hockeyclub smacht naar nieuwe velden

wo 3 april 2024 Hardenberg

Voorzitter Niels Schuurman kijkt een beetje smachtend voor zich uit, als hij met een hockeystick in de hand naar het hoge gras kijkt waar de nieuwe hockeyvelden moeten komen in de Marslanden. De school staat er en de parkeerplaats is ook klaar, maar nog geen hockeyvelden. Het gaat eindelijk gebeuren.

Hockeyclub GZG (Geel, Zwart, Groen) Hardenberg bestond vorig jaar 50 jaar en speelt al jaren op de Boshoek. Volgens Voorzitter Niels Schuurman is de club hard toe aan iets nieuws. “We hebben één veld en dat is te weinig. Met 270 leden, waarvan heel veel jeugdleden, is het op zaterdag mudvol. Soms moeten we nog een wedstrijd tot laat in de middag spelen. Dat moet je toch niet willen.”

Daarnaast is het veld op de Boshoek gewoon op. “Normaal wordt een hockeyveld vervangen tussen de 8-12 jaar. Ons veld is al 25 jaar oud. Spelers gaan bij ons weg omdat ze blessures oplopen op het veld. Vaak is het te nat en de demping is ook helemaal weg. Soms kun je gewoon niet spelen. Ik hoorde dat er zelfs jeugdleden blessures oplopen. We hebben eerst gekeken of er op de Boshoek ruimte was, maar dat was er niet en ook HHC wil er graag velden bij. Ze mogen ons veld wel hebben, maar dan willen we wel iets anders.”


Ambities

“We zijn geen club als HHC met heel veel ambities. Wij hebben ook wel ambities, maar eigenlijk willen we gewoon die gezellige leuke familie club zijn. In de Marslanden zijn veel jonge gezinnen en kunnen we nog wel groeien. Ik heb gehoord van de KNHB, dat clubs die naar een nieuwe wijk gingen, het aantal leden zagen verdubbelen. Hier in de Marslanden krijgen we twee velden. Als het goed is , is het hier eind december klaar en kunnen we in de nieuwe accommodatie en op de nieuwe velden spelen. We zijn er wel aan toe.”

Niels die zelf altijd gevoetbald heeft, ziet wel een groot verschil tussen hockey en voetbal. “Als wij thuis een wedstrijd spelen, dan zitten we met beide teams altijd gezellig bij elkaar. Wij verzorgen dan de hapjes en is het erg gemoedelijk. Dat heb ik bij voetbal anders beleefd.. Ook zijn blij met onze vrijwilligers op wie we een beroep kunnen doen. We hebben een leuk clubje bij elkaar. En ik ben wel heel erg trots op al deze mensen. We hebben wel ontdekt als je de taken kleiner maakt het gemakkelijker gaat. Eerst nieuwe velden, dan kunnen we verder.” Voor Niels, die inmiddels vijf jaar voorzitter is, mag het eerder gisteren dan morgen zijn. “We zijn ook blij met hoe we met de gemeente en andere partijen samenwerken. We kijken erg uit naar de nieuwe accommodatie. We hebben er vooral erg veel zin in.”

Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Speelotheek Tjoek Tjoek sluit haar deuren Hardenberg 19 uur geleden