Afbeelding
Gert Stegeman

In Hardenberg is er nog ruimte genoeg

wo 28 februari 2024 Hardenberg

In de gemeente Hardenberg hoeven de diverse voetbalclubs nog geen rare sprongen te maken om een tekort aan velden. Bij DVC Dedemsvaart zitten ze wel met smart te wachten op een nieuw sportpark, want het oude is op. Ze zijn liever de Boek(k)weit.

Gert Heerkes technisch directeur van HHC Hardenberg ziet nog geen problemen. “De hockey gaat hier weg, dus we krijgen er velden bij. Het zal nog wel even duren, maar wij kennen geen problemen.” Bij Mariënberg is er volgens voorzitter Jan Hagedoorn ook nog ruimte genoeg.

 ”Laat maar komen, we hebben nog ruimte.” Bij Gramsbergen kennen ze ook geen problemen. Volgens Henri Jurgens kan er nog makkelijk een veld bij. “Vooralsnog kunnen we nog wel even door en mocht er nog een veld bij moeten dan gaat dat ook lukken.” Op dit moment zijn ze in Gramsbergen bezig met nieuwe kleedkamers. Die hebben ze in Avereest en Balkbrug al. Daar zijn de oude gebouwen gesloopt en hebben ze nu bij de sporthal een prachtige accommodatie erbij gekregen. Daar kunnen ze weer jaren verder.

DVC Dedemsvaart

DVC Dedemsvaart heeft geen tekort aan velden, maar wil wel graag een nieuwe accommodatie. Ze lopen wel tegen grenzen aan dus er moet wel een oplossing komen. De Boekweit is gewoon op.In het raadsbesluit van 1 maart 2022 is besloten dat voetbalvereniging DVC Dedemsvaart, samen met KV Avereest, onderzoek dient te doen naar de mogelijkheden om haar huidige sportaccommodatie te verplaatsen. 

Aanleiding voor dit voornemen zijn de capaciteitsproblemen waar de verenigingen op de huidige locatie tegenaan lopen. Daarnaast zijn de gebouwen en sportvelden aan renovatie/vervanging toe. Op de beoogde nieuwe locatie, aan de noordzijde van de Hoopmansveenweg en langs de Van Rooijens Hoofdwijk, worden de mogelijkheden onderzocht om een nieuw multifunctioneel sportcomplex te realiseren. De Boekweit renoveren zou ook nog kunnen, maar dat willen ze bij DVC Dedemsvaart liever niet.

Over de plek van het nieuwe sportpark lopen de meningen uiteen. De verwachting is dat de boel alleen maar krapper wordt, waardoor de club het liefst verhuist naar een nieuwe accommodatie. Met meer mogelijkheden tot groei. Maar met goed schuiven van de velden zou het volgens Hardenberg ook op De Boekweit allemaal moeten passen. “Maar dan zit je maar zo vier jaar in een bouwput”, schetsten Mensink en Kobes in 2022.

 ”Dat willen we niet. Het eerdere plan aan sportpark aan de Kotermeerstal kon al snel de ijskast in. Eerder was een sportpark aan de Kotermeerstal ook een optie, maar die locatie is afgeschoten: de omwonenden waren in 2021 al fel tegen de komst van het sportpark, omdat die mogelijk geluids-, licht- en jeugdoverlast mee zou brengen. Vooral de clubs schamen zich om clubs te ontvangen, want douchen is een ramp. De kleedkamers voldoen niet aan de eisen van de KNVB en de leden douchen niet meer van wege de staat van de douches. Een speler vertelde een paar jaar geleden al dat douchen niet veilig was. “Soms moet je uitkijken of het plafond niet naar beneden komt en soms zit er gewoon schimmel op de muur.”

Slopen

Waar de club ook niet blij mee was, dat de jeugd vaak op het sportpark te vinden was. Soms was er een stoeltje van de tribune gesloopt. Zo zagen ze wel vaker dat er dingen kapot waren. De jeugd helpt spreekwoordelijk graag een handje mee. 

Dan is weer een zitplaats vernield of er zijn stenen gegooid. Bij de eerste wedstrijd van de nieuwe club (2021) moesten uit nood twee zware voorwerpen op het net geplaatst worden, omdat de stang die die het net moest verbinden verdwenen was. En linksom en rechtsom bij een nieuwe club hoort eigenlijk een nieuwe accommodatie. Maar zo ver is het nog lang niet, terwijl er in 2008 al plannen waren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden