Afbeelding

Extra geld nodig voor hockeyvelden

ma 16 januari 2023 Hardenberg

Begin februari wordt de verhuizing van hockeyclub GZG in Hardenberg naar de Marslanden en de bouw van een nieuw schoolgebouw in De Marslanden besproken in de Gemeenteraad van Hardenberg.

In eerste instantie had gemeente Hardenberg 1,6 miljoen euro vrijgehouden voor het verplaatsen van de hockeyvereniging en het ombouwen van het hockeyveld naar voetbalveld. Daar komt nu nog een extra krediet van 600.000 euro bij. Dit krediet is nodig omdat het bouw- en woonrijp maken van het terrein hoger uitvalt. 

De situatie

Aan de oostkant van het nieuw te bouwen schoolgebouw in Marslanden is plek voor de hockeyclub GZG. Het schoolgebouw wordt gebouwd op de noordhoek van de Plaggemarsweg en Havermarsweg. Er komen twee velden met verlichting en omheining en een clubhuis met kleedkamers. De hockeyclub blijft groeien. Momenteel telt de vereniging 270 leden. De verwachting is dat het ledenaantal gaat groeien naar 300 leden. Het bestuur geeft aan te verwachten dat het ledenaantal nog verder zal groeien. Ook is de verwachting dat de nieuwe accommodatie meet trekkracht krijgt. De scholen kunnen straks gebruik maken van de velden van de hockeyvereniging. De bedoeling is dat leden vanaf na de winterstop in 2024 kunnen hockeyen op de gloednieuwe velden. 

Nieuw te bouwen school

De wijk Marslanden beschikt over een gebouw met twee basisscholen, kinderopvang en peuterspeelzaal. De Matrix. De scholen blijven groeien. De openbare school De Kern, nu gevestigd in de Matrix, gaat verhuizen naar de nieuw te bouwen school in De Marslanden. Daarnaast vestigt zich er nog een gereformeerde basisschool. 

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 14 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 14 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 17 uur geleden