Afbeelding

Geen uitkering van planschade

do 29 februari 2024 Hardenberg

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg heeft besloten om geen planschade uit te keren aan de inwoners van De Hoge Esch 56 in Gramsbergen. Dit besluit komt voort uit het feit dat de betreffende inwoners in 2015 een onroerende zaak hebben gekocht, zonder rekening te houden met de mogelijke ontwikkelingen in de directe omgeving, met name wat betreft woningbouw.

Het plan Garstlanden IV heeft geleid tot woningbouw direct aan de overzijde van de weg, wat niet was voorzien door de aanvrager van planschade. Hierdoor is er een toename van verkeer en geluidshinder door de ontsluiting van de wijk nabij hun woning.

Het besluit om geen planschade uit te keren is gebaseerd op het feit dat op het moment van aankoop in juni 2015 het bestemmingsplan ‘Gramsbergen Garstlanden III’ van kracht was. Dit plan, dat door de gemeenteraad werd vastgesteld op 5 juli 2011, voorzag in de bouw van 151 woningen in het plangebied. De aanvrager had kunnen weten van deze mogelijke ontwikkelingen bij de aankoop van hun woning.

Afbeelding
Dorothee Spijker treedt op in Openluchttheater Avereest in Balkbrug Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Heropening skatepark Kruserbrink Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
Raad schoorvoetend akkoord met nieuwe programmeringsafspraken over windmolens Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Schrijfster Leanne Pots in christelijke boekhandel de Welle te Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Gratis cursus Slim op Pad in de bibliotheek Hardenberg 10 uur geleden