Afbeelding

VVD - Ruimte geven. Grenzen stellen!

wo 25 oktober 2023 Hardenberg

Op 22 november gaan we (alweer) naar de stemlokalen voor de Tweede Kamer verkiezing en zal er uiteindelijk ook wel weer een nieuwe regering gevormd gaan worden.

Duidelijk is dat een aantal oude gezichten verdwijnt waaronder en wat mij betreft in het bijzonder dat van Mark Rutte die vanaf 2010 in totaal 4 kabinetten heeft geleid en daarmee de langstzittende premier ooit is in Nederland. Volgens velen te lang en bij de laatste verkiezingen en de vorming van zijn 4e kabinet ook door de eigen coalitie partners en dan met name CU vermorzeld en gekleineerd (nooit meer in een kabinet met Rutte!) om vervolgens toch weer samen op het bordes te staan om een regering te vormen. Ga er maar aan staan: 4 kabinetten zonder een betrouwbare meerderheid in beide Kamers zodat telkens weer naar samenwerking moest worden gezocht. Een samenwerking die alle partijen nu graag vergeten om de verschillen voorafgaand aan de verkiezingen te benadrukken en de eigen verantwoordelijkheid weg te wuiven. .

Voor de VVD is het dus tijd om de bladzijde om te slaan, met een nieuw programma en met Dilan Yesilgöz-Zegerius als nieuwe lijsttrekker. Een van oorsprong Turks Koerdische vrouw die als 8 jarig meisje naar Nederland is gekomen omdat haar vader moest vluchten en een veilig onderkomen heeft gevonden in Nederland. Daarmee durft de VVD te kiezen voor een nieuw gezicht en een profiel dat afwijkt van alle lijsttrekkers die de VVD in haar bestaan heeft gehad, met bestuurlijke ervaring en een uitstraling die wij goed kunnen gebruiken op het internationale toneel voor het geval de VVD weer de grootste wordt en Dilan dus de eerste vrouwelijke premier. 

In de aanloop naar de verkiezingen zullen Jeanet en ik de borden weer beplakken in Hardenberg en onze vaste kern vrijwilligers in de overige kernen, in de wetenschap dat onze VVD posters weer beklad zullen worden met vast weer Rutte onvriendelijkheden. Dat weerhoudt ons er niet van om vast te blijven houden aan ons liberale gedachtengoed dat uitstekend wordt verwoord in het verkiezingsprogramma ‘Ruimte geven. Grenzen stellen’. Ruimte om mijn leven naar eigen inzicht te leven in de overtuiging dat dit niet gaat zonder duidelijke grenzen te stellen aan ongewenst gedrag en/of onheuse motieven en ja, ook grenzen stellen aan migratie. Ruimte en grenzen die ik niet vind bij het gelegenheidsduo GroenLinks/Pvda, om nog maar voorbij te gaan aan de gedachte dat Frans Timmermans ons land zou moeten gaan leiden. Ik slaap daar slecht van.

Bert Gelling

VVD fractievoorzitter

Afbeelding
Juventa wint topper tegen DOS-WK. Sport Ingezonden 8 uur geleden
Afbeelding
Fienne Martens 2e bij NK dammen. Sport Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Pinksterviering Ichthuskerk Lemele Ommen 12 uur geleden
Julian Nijland in actie namens Den Ham
Den Ham speelt zich veilig Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periode 2e klasse I Oost Sport Ingezonden 14 uur geleden