Afbeelding

Laat je horen!

wo 12 juli 2023 Hardenberg

Een aantal weken geleden was ik als lid van de steunfractie van de Hardenbergse VVD op een bijeenkomst waar de lokale politiek in gesprek ging met de hulpdiensten. Politie, BOA’s, brandweer en de betrokken ambtenaren. Allemaal aanwezig. De betrokkenheid van allen bij het wel en wee van onze gemeente was indrukwekkend. Dagelijks zijn grote aantallen mensen bezig met het beter maken van de gemeente Hardenberg. In alle opzichten.

Net zo indrukwekkend is de lijst met uitdagingen waarmee we, of we het nu willen of niet, geconfronteerd worden. Landelijke issues worden in Den Haag geregeld. In onze gemeentepolitiek gaat het o.a. over ondermijnende criminaliteit, jeugdproblematiek, de overlast die we ervaren met de bewoners van het AZC, vestigingsklimaat, windmolens, het maaien van de bermen of wat anders. Er zijn grote opgaven en even grote zorgen. Tegelijkertijd ben ik ontzettend onder de indruk van de deskundigheid en oprechte betrokkenheid van iedere betrokkene. Het geeft me wel een dubbel gevoel. Aan de ene de kant professionals die oprecht betrokken zijn bij hun werk, aan de andere kant het breed gedeelde gevoel dat het ‘gedoe’ niet goed onder controle is.

En dat is de reden waarom juist de lokale politiek zo ontzettend belangrijk is. Het blijft namelijk belangrijk om te horen wat er beter kan. Als lokale VVD fractie willen we kritisch controlerend zijn op het beleid en de uitvoering. We blijven daarom voortdurend kritisch en ook op iedereen. Zo krijgt ook onze ‘eigen’ VVD wethouder Werner ten Kate, kritische vragen om zo het debat op gang te houden. Besluitvorming wordt dan transparant met de mogelijkheid om de uitvoering te controleren. Dat debat moet wel gevoed worden met signalen uit de samenleving. Zoek daarom contact met degenen die jou vertegenwoordigen, ongeacht je politieke kleur. 

Het is mijn overtuiging dat er echt geluisterd wordt. Gaat dat altijd goed? Nee, dat is jammer genoeg niet zo. Maar wantrouwen is lokaal ook zeker niet nodig omdat alle raadsleden en bestuurders met de spreekwoordelijke poten in dezelfde grond staan. Ik leer nu veel om wil bij de volgende verkiezingen mogelijk in de Hardenbergse gemeenteraad zitting te kunnen nemen. Ik laat mij horen en vraag u allen om hetzelfde te doen.

Tjeerd Schoemaker

Schaduwfractielid VVD
Hardenberg

Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden