Afbeelding
Ruud Ploeg

‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

zo 11 juni 2023 Hardenberg

In de serie ‘OpStap’ verzorgt Landschap Overijssel op dinsdagavond 27 juni een excursie in natuurgebied Beerze. Onder leiding van twee gidsen maakt men een prachtige wandeling in dit gevarieerde gebied. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Het natuurgebied Beerze, in de gemeente Ommen, is zo bijzonder omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met de natuurgids lopen de deelnemers door en langs een aantal van deze landschapstypen en kan men genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gids vertelt hier alles over. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel wordt aanbevolen voor deze excursie.

Wie mee wil wandelen, dient zich van tevoren aan te melden via: www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 20 personen. De kosten zijn 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.


Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2023

Afbeelding
Plankenkoorts speelt 'De nieuwe schooljuffrouw' Ommen 37 minuten geleden
Afbeelding
Repair Café Hardenberg 1 uur geleden
Vrijwilligers van de Historische Vereniging Avereest werken hard aan de bouw van een replica van een plaggenhut in Dedemsvaart.
HVA bouwt plaggenhut Hardenberg 2 uur geleden
Fancy Fair KC Elzenhof
Fancy Fair KC Elzenhof in Baalder een groot succes. Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Het college van burgemeester en wethouders waren op 17 mei op werkbezoek in de kern Bergentheim.
College B&W bezoekt Bergentheim Hardenberg 20 uur geleden