Afbeelding

Zaaien en oogsten

wo 12 april 2023 Hardenberg

Als CDA in de gemeente Hardenberg staan wij graag naast de inwoners. En nu ik ruim een jaar namens het CDA in de gemeenteraad zit, krijg ik dat gevoel ook steeds meer!
Wij zijn met een prettige groep van negen fractie- en twee schaduwfractieleden. En wat is het dan mooi dat je het werk met zoveel mensen kunt doen!

Er kwam het laatste jaar veel op ons allen af, dat merken wij ook in de samenleving. In de raadszaal krijgen uiteenlopende zaken onze aandacht: van de inkoop van jeugdzorg tot verschillende economische ontwikkelingen en van het vluchtelingenbeleid tot energiearmoede. Persoonlijk heb ik mij samen met collega-fractielid Gerrit van den Berg ingezet voor o.a. de PAS- melders (Programma Aanpak Stikstof) door bij hen op bezoek te gaan, te praten en zaken nader uit te zoeken of onder de aandacht te brengen op de juiste plekken. 

En ondanks dat wij er vanuit onze positie niet heel veel invloed op kunnen uitoefenen hebben wij tóch geprobeerd de juiste mensen bij elkaar te brengen en er te zijn voor de betrokkenen! Want we willen zoveel mogelijk bijdragen aan versterking van ondernemerschap binnen onze gemeente. Gelukkig merken wij dat ook binnen de Provincie Overijssel aandacht is hiervoor. 

Daarnaast blijft het CDA zich inzetten voor een bijdrage aan meer duurzaamheid. Bijvoorbeeld door het initiatief om de kleine windmolens voor iedereen beter mogelijk te maken. Zodat diegenen die er eentje bij een bedrijf willen plaatsen dat ook kunnen doen, zoveel mogelijk op geschikte plekken in de gemeente Hardenberg. Daarnaast hebben we ons ingezet voor het feit dat agrariërs 200 euro subsidie kunnen krijgen voor de inzaai van kruidenrijk grasland. Dit grasland is beter voor klimaat, biodiversiteit en de bodem dan gewoon gras. 

Ook is dit Kruidenrijk grasland beter bestand tegen droogte en kan de agrariër met minder kunstmest toe! Iets wat in deze tijd zeer relevant is, daarom hopen wij dat meer mensen het willen proberen. Op de website van ‘1001 Hectare Kruidenrijk Grasland’ is meer informatie te vinden over de mogelijkheid om dit met een ruime tegemoetkoming van de kosten te doen. Er is tot 6 hectare per initiatief subsidie mogelijk en wij hopen dat dit ook in de gemeente Hardenberg een prachtig resultaat zal ‘oogsten’ naast de vele andere onderwerpen waar we ons voor in blijven zetten. Mocht een bepaald onderwerp nog aandacht nodig hebben, dan weet u ons te vinden.

Teun Wolbink

CDA gemeente Hardenberg

Afbeelding
Steekincident bij skatebaan Hardenberg Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Oppassen geblazen! Nepagenten actief in de regio Hardenberg 7 uur geleden
Vlnr: docent Bart-Jan van Kleef - Noa - Zoë - Maria - Roel Gritter
Leerlingen Greijdanus Hardenberg winnen podcastwedstrijd van de Historische Vereniging Hardenberg! Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Veel ambities en plannen in 2023 uitgevoerd, financiële buffer versterkt Ommen 10 uur geleden
Afbeelding
Bergentheim - RKSV Bornerbroek Sport Ingezonden 12 uur geleden