Afbeelding

Partijen zien uit naar samenwerking

wo 31 augustus 2022 Hardenberg

De politieke partijen in de gemeenteraad van Hardenberg hebben hun werkzaamheden weer opgepakt. Dinsdag 30 augustus werd er voor het eerst vergaderd sinds het vertrek van twee leden van de CDA-fractie, die hun eigen partij DOEN’22 hebben opgericht. “Wij hebben het bestuur gevraagd onderzoek te doen naar de nasleep van de verkiezingen en de coalitievorming. Dat wachten we af,” aldus de nieuwe fractievoorzitter van het CDA, Elma Soeten.

“Echt tof”, zegt VVD fractievoorzitter Bert Gelling over het behoud van Piet-Cees van der Wel als gemeenteraadslid. Van DOEN’22 heeft Gelling nog weinig gezien, maar hij denkt dat de VVD er als coalitiepartij prima mee kan samenwerken. “De politieke verdeeldheid in Hardenberg is sowieso niet heel groot en het is denk ik ook goed dat de kracht van de oppositie versterkt wordt”.

Romano Boshove van GroenLinks is het eens met Gelling. “Als oppositie kunnen we extra kracht goed gebruiken. Over het programma van DOEN’22 kan hij nog weinig zeggen. Het is allemaal nieuw. Ik ben vooral benieuwd hoe zij het thema duurzaamheid oppakken. Best spannend.”  

Simone Hof van de ChristenUnie vindt het ‘begrotelijk’ voor het CDA dat het na de verkiezingen 11 zetels had verworven, maar nu met 9 verder moet. Tegelijk is ze benieuwd hoe DOEN’22 handen en voeten gaat geven aan haar programma en in hoeverre daarbij sprake is van ‘een nieuw geluid’.  Net als bij de Algemene Beschouwingen zegt ze dat het CU met niemand de samenwerking schuwt. “Ook de leden van DOEN’22 zijn democratisch gekozen volksvertegenwoordigers”.

Annie Kelder van OpKoers.nu  vindt vooral de aanleiding voor DOEN’22 jammer, waardoor het vertrouwen een deuk heeft opgelopen. “Dat moet weer groeien en hoe DOEN’22 daarmee omgaat, gaan we gaandeweg zien.” 

“Uitstekend”. Reageert Gijs Schuurman, de voorman van 50Plus op DOEN’22 in de gemeenteraad van Hardenberg. Hij kan helemaal volgen waarom de twee voormalige leden van het CDA de stap naar een eigen partij hebben gemaakt en ziet uit naar samenwerking. 

Gert Luisman van de PvdA snapt het ontstaan van DOEN’22 op grond van de voorgeschiedenis (onvrede over het lekken van een interne notitie van Piet-Cees binnen het CDA en daar geen onderzoek naar te willen doen.) Dat Erik Volkers zich bij Piet-Cees aansloot had hem wel verrast. Luisman wenst DOEN’22 veel succes en ziet uit naar samenwerking. “Wat voor alle partijen geldt”, benadrukt de voorman van de PvdA. 

Jacco Rodermond van D66 begroet DOEN’22 met open vizier, is benieuwd naar haar standpunten en hoopt op een goede en constructieve samenwerking.  

Kort Nieuws

Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 7 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 11 uur geleden