Afbeelding

U bent aan zet ….

wo 8 februari 2023 Hardenberg

Op 15 maart beslissen inwoners van Overijssel wie hen gaat vertegenwoordigen in de Provinciale Staten. Dan bent ú aan zet. We zijn als CDA fractie van de gemeente Hardenberg trots op Rick Brink als lijsttrekker bij de verkiezingen en blij met Douwe Prinsse op de lijst. Hier alvast een voorproefje van het CDA verkiezingsprogramma:

Plattelandbewoners beheren al eeuwen het gebied waarin zij wonen. Als geen ander kennen ze hun buurt en het landschap. Zonder hun liefde en aandacht is er geen toekomst voor het buitengebied. Het CDA wil daarom inwoners van Overijssel op vele manieren ondersteunen. (Meer info via internet: ‘CDA wil aandacht voor leefbaarheid platteland’).

Belangrijk is een sterke samenleving: want juist in deze tijd waarin mensen vaker alleen wonen en er meer communicatie via sociale media gaat, wil het CDA blijven investeren in ontmoetingsplekken. Ieder mens voelt zich prettiger bij het spontaan ontmoeten van anderen bijv. in een dorpshuis, bij een vereniging, tijdens een sprankelende cultuuravond of bij sport- en welzijnsactiviteiten. Het CDA zet zich in om (ook kleinschalige) initiatieven te ondersteunen. Het platform www.samenvoorelkaar.nl laat mooie voorbeelden zien van inwoners van Overijssel die hulp krijgen bij het versterken van de eigen leefomgeving. En niet onbelangrijk: de initiatiefnemers krijgen hulp bij het vinden van financiering. Uiteraard ook daar waar het gaat om verduurzaming van panden. Provinciaal wordt de Subsidieregeling CoöperatieveEnergieopwekking als initiatief gesteund. (Meer info via internet: SCE subsidie).

Als treurig teken van protest hangen vlaggen op het Overijsselse platteland ondersteboven. Het stikstofbeleid van het kabinet is de concrete aanleiding, maar er is méér aan de hand. Inwoners hebben het gevoel dat de regio Overijssel onvoldoende wordt gehoord, voor voldongen feiten wordt gesteld en dat perspectief ontbreekt. Voor het CDA is de kwaliteit van de natuur van groot belang, waarbij we de boeren als bondgenoot zien. Zij hebben immers betere oplossingen voor het stikstofprobleem dan in Den Haag. Daarom ondersteunen wij hen graag o.a. in de vorm van een Plattelandspact. Hierin staat beschreven hoe herstel van de natuur, perspectief voor de landbouw e´n een economisch vitaal platteland samen gaan. Deze doelen zijn voor CDA Overijssel onlosmakelijk met elkaar verbonden. (Meer info via internet: CDA Overijssel wil ‘plattelandspact’ stikstof).

Namens de CDA fractie gemeente Hardenberg

Afbeelding
Groene Inspiratiedag Hardenberg 4 uur geleden
Afbeelding
Open dag Seniorensport Twenterand 6 uur geleden
Afbeelding
Karel Pullen vindt het mooi geweest Hardenberg 8 uur geleden
Afbeelding
The Doors Alive (UK) in de Baron Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Thijs Kemperink & Erwin Nyhoff sluiten theaterseizoen af Twenterand 11 uur geleden