Afbeelding

Wethouder beloont vinders eerste kievitsei.

vr 7 april 2023 Hardenberg

Vrijdag 24 maart, inmiddels is het alweer twee weken geleden, brachten Wethouder Alwin te Rietstap en Henk Huesinkveld een bezoek aan Weidevogelbescherming Aveeest.

Aanleiding hiervoor was het vinden van het eerste kievitsei van de gemeente Hardenberg op 15 maart door de groep van Franklin ter Horst. Dit jaar waren het Jan Jut en Ferdinand Redder die het eerste ei hebben gevonden. Ferdinand Redder heeft namens de beide vinders de waardebonnen in ontvangst genomen.

Afwijkend van voorgaande jaren heeft het bezoek niet plaatsgevonden op het land waar het eerste ei gevonden is, maar bij Franklin thuis omdat het voor Franklin niet mogelijk was het land in te gaan in verband met zijn ziekte. Maar het bezoek was hierdoor niet minder interessant en er werd onder het genot van een kopje koffie met de weidevogelbeschermers gesproken over het belang van de weidevogelbescherming en de ervaringen in het veld. Jaarlijks gaan de weidevogelbeschermers van maart tot en met juni het land in om de nesten van weidevogels te beschermen in samenwerking met agrariërs en loonwerkers.

Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 19 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 20 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 21 uur geleden