Afbeelding

Barend uit Gramsbergen is ambassadeur voor de waterschapsverkiezingen

vr 3 maart 2023 Hardenberg

Op 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor het waterschap. Deze verkiezingen vinden eens in de vier jaar plaats. Waterschap Vechtstromen wil graag zoveel mogelijk kiezers naar de stembus trekken. Daarom zet het waterschap drie inwoners van de regio in als ambassadeurs. Eén van hen is Barend van Zadelhoff uit Gramsbergen.

Barend was tot zijn pensioen met veel plezier docent aardrijkskunde. Vanuit zijn beroep is hij natuurlijk geïnteresseerd in het landschap en hoe dat beheerd wordt. “Het gaat erom dat ons land goed wordt overgedragen aan de volgende generaties. Daar speelt het waterschap een grote rol in. Het heet waterschap, maar eigenlijk houden ze zich bezig met het goed houden van het land; daarop wonen immers de mensen.”

Kijk op het waterpeil

Barend is veel in de natuur te vinden. “Dan merk je snel hoe nat of droog het is. Het werk van het waterschap kom je echt overal tegen: van waterzuivering en peilbewaking tot het goed houden van de bermen en de sluis en stuw hier in de buurt. Dat wij droge voeten houden, gaat niet automatisch!” Hij wijst erop dat alles met elkaar samenhangt: “In zo’n dichtbevolkt landje moet je samenwerken. Wij zijn het enige land in de wereld waar we het waterschap via democratische verkiezingen een opdracht kunnen geven. Ik vind het belangrijk om dat te doen.”

Stemhulp

Je kunt Gemma tegenkomen op verkiezingsposters, in krantenartikelen en filmpjes op de website van Waterschap Vechtstromen www.vechtstromen.nl/verkiezingen 

Daar vind je ook meer informatie over het werk van het waterschap en de verkiezingen. Vind je het moeilijk om een keuze te maken? Lees de online verkiezingskrant Start - Waterschapsverkiezingen (digitaal-magazine.nl) en vul de stemhulp in op www.vechtstromen.mijnstem.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Tennisclub houdt Pinkstertoernooi Ommen 6 uur geleden
Afbeelding
Vechtival voor tiende keer bij De Koppel Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Mannenkoor huldigt jubilarissen Twenterand 8 uur geleden
Afbeelding
Lionsclub bezoekt het Taalpunt Hardenberg 9 uur geleden