Afbeelding

Retrospectief

wo 28 december 2022 Hardenberg

Aan mij de schone taak om jullie met wat stichtelijke woorden het Nieuwe Jaar in te sturen. Da’s lastig want we hebben op allerlei gebied nogal wat te verstouwen gehad: schandaal na schandaal in de grensoverschrijdende sfeer op tv, het stikstofbeleid dat flink wat eh, stof deed opwaaien, Oranje wéér geen wereldtitel, een onverkwikkelijke sfeer in de tweede kamer en ga zo maar door. En wat van de schandalen dicht bij huis? Raadslid van der Wel die op een CDA-onwaardige wijze voor de bus werd gegooid door zijn eigen fractie en lange tijd wachtte op het beloofde onderzoek. En nog steeds op de uitslag moet wachten! Dit alles tegen de achtergrond van een dreigende wereldoorlog, stijgende prijzen en mensen in nood. Waar gaan we in het nieuwe jaar naartoe?

Aan de andere kant, goed nieuws is geen nieuws. Nergens een artikel over een voetbalveld dat er prachtig bijligt of over een gezin dat de gezamenlijke leeftijd van 100 heeft bereikt. En juist daar moeten we wel de focus op leggen. De bijzondere gebeurtenissen vlak om ons heen! Doe je mee? Ik begin. Ik loop weer! Waar ik vorig jaar mijzelf strompelend en met twee krukken voortbewoog, kan ik nu zonder en beweeg ik redelijk soepel. Met een volle boodschappenkar bij de Lidl blijft martelen, maar toch. Ik speel weer in een band. Niet bedacht, niet gepland. Spontaan: “Zullen we?” “Och, proberen.” Vanaf minuut één voelt het als thuiskomen. AcoustiX, onthoud die naam. Vooruit, nog dichterbij huis. Deze zomervakantie vijf weken in het Boshuisje vertoeft, met Erna, zonder kinderen. Kunnen we het nog, hebben we het nog? Een volmondig ja, heerlijk!
En wat kunnen we voor het volgend jaar tegemoet zien? Mondiaal gezien, hou de verwachtingen klein. In je eigen kring? Maak ze groot! Misschien word je voor het eerst vader of moeder, ga je met pensioen of krijg je zonnepanelen? Maak er een feest van! Wij van het column-team gaan weer een jaar door, hopelijk een feestmoment als op woensdag de brievenbus kleppert.

Namens Henk, Karin, Adrian & Rudi

Een fijn nieuwjaar toegewenst,

Bert Nonkes

De column even sToren wordt verzorgd door Henk Leemhuis, Karin van Dijk, Bert Nonkes, Adrian Verbree en Rudi Bults.

Afbeelding
W. v.d. Weide en S. Fransen winnen tweede wedstrijd van de parkvissers Hardenberg 5 uur geleden
Afbeelding
Incluzio Uitvoering Oost krijgt nieuwe naam Twenterand 5 uur geleden
Afbeelding
Gezonde wandeling in Engbertsdijkvenen Hardenberg 6 uur geleden
Afbeelding
Jom Hasjoa: Holocaust herdenking in de voormalige synagoge Coevorden 7 uur geleden
Afbeelding
Merchandise laten maken? Dit is wat je moet weten! Partnerbijdrage 9 uur geleden