Afbeelding
G. Brokelman

Vernieuwde Albert Heijn Dedemsvaart weer geopend

ma 24 oktober 2022 Hardenberg

De Albert Heijn in Dedemsvaart is weer open! Dinsdag 18 oktober werd de supermarkt feestelijk geopend, 39 dagen na de brand in de stroomkast. Vaste klanten en andere nieuwsgierigen kwamen massaal een kijkje nemen in de winkel, die nog mooier is dan deze al was.

Personeelsleden, familie, buren en betrokkenen bij de verbouwing verzamelden zich voorafgaand aan de opening in de nieuwe winkel. De supermarkt was even daarvoor nog een drukte om de laatste puntjes op de i te zetten en de koelingen te voorzien van de dagverse producten. Ondernemer Roelof de Boer blikte met alle aanwezigen terug op de afgelopen periode. De brand, de zoektocht naar een stroomkast, de spannende laatste dagen voor de opening en de inspanningen van het personeel werden genoemd. “Wie had er gedacht dat ie tijdens zijn bijbaantje nog eens plafonds moest demonteren”, zei Roelof tegen de medewerkers. Ook richtte hij zich tot de buren. “Bedankt voor de eerste zorg. Koffie, internet en een ruimte boden jullie ons aan. Dat jullie ook last hebben gehad van onze dichte winkel bewijst maar weer dat we elkaar versterken.”

Heleen Bertelink, directeur van Albert Heijn Franchise was naar Dedemsvaart gekomen om de opening bij te wonen. “Normaal werk je als winkel maanden toe naar een opening. Hier hebben jullie dit in een paar weken voor elkaar gekregen. Dat kan alleen met een heel goed team. Wees daar trots op”.

Feestelijke opening

Om elf uur was het tijd voor de officiële opening. Een feestelijk moment waarbij ondernemer Arnold de Boer met zijn zoontje Jesse het lint doorknipte. “De winkel is geopend!” Personeelsleden namen gauw hun plek in. Tientallen klanten stonden al klaar voor de blauwe loper om de winkel te bekijken. De eerste honderd klanten werden met een appeltaartje verrast.

Zo ook Joke Vermanen. Ze woont nog maar pas in Dedemsvaart en was net één keer bij de lokale Albert Heijn geweest toen de winkel dicht ging. “Wij hebben onze lekkere boterhammen gemist. We kunnen nu weer genieten van de Liefde & Passie broden. De nieuwe winkel ziet er heel netjes uit. Ruim opgezet, dat vind ik prettig. Je kunt elkaar gemakkelijk met twee karren passeren.” Ook vaste klant Jennie Zagers is blij dat ze weer bij haar supermarkt terecht kan. “Ik kom hier altijd graag even. De mensen zijn vriendelijk voor de klanten. Ik miste ze echt. Ik ben de winkel even snel door geweest voor een paar boodschappen. Ik heb alles gevonden gelukkig. Het is een mooie winkel. Ik kom wel een keer terug als het rustiger is”, lacht ze.

Genoeg te zien

Vele Dedemsvaarters brachten op de openingsdag een bezoekje aan de nieuwe winkel. Van ‘schitterend’ tot ‘zie dit!’ en ‘lekker’; de reacties waren lovend. Er is dan ook genoeg te zien en te ontdekken. Zo staat alles op een andere plek en is er meer ruimte voor vers. Met een innovatief vernevelingsysteem worden groente en fruit langer vers gehouden. De bakkerijafdeling is uitgebreid en vernieuwd. Naast nieuwe ovens is er ook meer keuze in zoete en hartige broodjes. Bovendien is de winkel duurzamer, met ledverlichting en energiezuinigere koelingen. Ook het zelfscanplein is uitgebreid. Daar werd dinsdag goed gebruik van gemaakt.

De rijen voor de kassa, de reuring en gezelligheid en blije gezichten zeiden dinsdag genoeg: iedereen is blij dat de Albert Heijn weer open is!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Jenieke met voorzitter Eelco
Jubilarissen bij toneelvereniging Roke Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Mariënberg krijgt gevoel weer te pakken Hardenberg 15 uur geleden
Openingszet: Gerwin van Dijk, zoon van Johan van Dijk, verricht de openingszet aan het bord van Gerbrand Hessing (rechts) en Gerwin van der Meer (links)
Gil Salomé zegeviert bij Johan van Dijk-memorial Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Den Ham tegen Rigtersbleek Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Kinderstraat in de Berkenlaan Hardenberg 18 uur geleden