Eigenaar Arnold de Boer en bedrijfsleider Patrick Scherpenkate voor de winkel.
Eigenaar Arnold de Boer en bedrijfsleider Patrick Scherpenkate voor de winkel.

“De impact van de brand is heel groot”

wo 21 september 2022 Hardenberg

Hoe lang het nog gaat duren weet niemand. De deuren van de Albert Heijn winkel in Dedemsvaart blijven helaas nog even dicht. Voor vaste klanten en personeel betekent dit dat hun vertrouwde plek tijdelijk niet bereikbaar is. “We hopen op geduld en begrip en zien iedereen graag terug als onze winkel met een knaller weer opengaat”, zeggen eigenaar Arnold de Boer en bedrijfsleider Patrick Scherpenkate.

Patrick vertelt hoe hij op vrijdag 9 september de brand ontdekte. “Ik was om vijf voor tien bij de winkel. Van het personeel kreeg ik te horen dat even daarvoor alle stroom was uitgevallen. Dan ben je gelijk goed wakker. Collega’s hadden een klap gehoord in het magazijn. Lampen knipperden aan en uit. De winkel was op dat moment vol klanten. Aangekomen bij het magazijn rook ik een brandgeur. Dan kies je voor veiligheid. Ontruimen was het eerste dat in me opkwam. Na een paar doffe klappen zag ik door het raampje alleen nog maar rook.”

De brandweer nam het snel over. “De brand was snel gedoofd, het smeulde vooral en de winkel stond helemaal blauw”, vertelt eigenaar Arnold. “We weten nu dat er door oververhitting kortsluiting is ontstaan in de meterkast. De precieze oorzaak wordt nog onderzocht. Gelukkig waren alle periodieke keuringen op orde en lag de oorzaak buiten onze schuld.”

De ondernemer dacht na een paar dagen weer open te kunnen, maar dat viel tegen. “Vorige week hebben we de hele winkel leeg gemaakt. Alles moet worden schoongemaakt. Dat kan redelijk snel, maar we zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van de elektrische installatie. De levertijd op de stroomkast bijvoorbeeld is helaas een aantal weken.”

Tachtig medewerkers

Nu, anderhalve week later, is de schade inzichtelijk en is het grote wachten op de elektrische installaties begonnen. “De impact is erg groot, ook voor ons personeel. Sinds deze week zijn de tachtig medewerkers grotendeels weer aan het werk. Een aantal hebben we de mogelijkheid geboden om in onze winkel in Hardenberg aan het werk te gaan. In Dedemsvaart focussen we ons op de opening. De voorbereiding is in volle gang en iedereen is daarvoor hard nodig. We gaan samen de nieuwe winkel weer opbouwen. Dat geeft een gevoel van saamhorigheid, maar brengt ook een nieuwe impuls en mooie ideeën.”

Een aantal medewerkers houdt zich momenteel bezig met de social media, zodat ook de klanten goed geïnformeerd worden. Patrick: “Zij zijn de dupe. Hoe lang zij niet naar hun vertrouwde supermarkt kunnen, is nog niet precies te zeggen. We krijgen veel steun. Mensen missen ons en willen graag weer komen.”

Winkel vernieuwen

Na de eerste schrik worden voor de eigenaar van de supermarkt ook langzaam de kansen zichtbaar. “De winkel is nu leeg. Dit is het moment om de winkel te actualiseren. We gaan er een mooie, nieuwe winkel van maken, zodat ook onze klanten er beter van worden. Er komt overal energiezuinige ledverlichting en energiezuinige koelingen, het zelfscanplein breiden we uit en de broodafdeling wordt vernieuwd. Het waren zaken die voor de komende jaren op de planning stonden, maar die we nu naar voren halen. Dat betekent dat klanten straks kunnen winkelen in hun oude, vertrouwde winkel, maar met nieuwe elementen”, zegt Arnold. “We kunnen niet wachten op het moment dat de deuren weer open gaan. Ik wil nog niet teveel verklappen, maar dat wordt een feestelijk moment met spraakmakende openingsacties!”

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 30 minuten geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 35 minuten geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 56 minuten geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 2 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 4 uur geleden