Afbeelding
G. Brokelman

Bouwvakfeest Oud-Lutten ging weer los

ma 1 augustus 2022 Hardenberg

Afgelopen weekend werd, na twee naar coronastilte, het Bouwvakfeest Oud-Lutten weer georganiseerd. Op vrijdagavond genoten zo’n 1200 bezoekers van de muziek van de boerenrockformatie Nie Wies. Een band uit de achterhoek die covers van de verschillende rockbands ten gehore bracht. Ook was een filmploeg van RTV Oost aanwezig om opnames te maken voor de zomerserie ‘Zomer in Overijssel’. Dit item is terug te vinden op de website van RTV Oost.

De zaterdagavond begon met de band Kisjeskearls. Toch altijd een speciaal moment omdat Dennis Pilage, de zanger van de band, uit Lutten komt. Dat de band populair is is wel te zien aan de grote schare trouwe fans die met camper of caravan naar camperplaats ‘Langs de Lutteres’ in Oud-Lutten waren gekomen om samen met hun helden een feestje te bouwen. Na het optreden van de Kisjeskearls stonden de mannen van The Heinoos al te popelen om het podium van de afgeladen volle dampende feesttent te beklimmen. Speciaal voor het Bouwvakfeest gingen The Heinoos nog één keer oldskool. Repertoire dat ze de afgelopen 20 jaar gespeeld hadden kwam voorbij, waarbij de hits Lola en Hoken in de tent natuurlijk niet mocht ontbreken.

De vrienden van het Bouwvakfeest kunnen terugkijken op een heel geslaagd weekend. Toch altijd spannend om na twee jaar weer te moeten beginnen, je weet niet wat er komen gaat en of men de weg naar de kerkdijk nog weet te vinden: aldus één van de organisatoren. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en met 2200 bezoekers op de zaterdagavond kunnen ze terugkijken op een topweekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Dorothee Spijker treedt op in Openluchttheater Avereest in Balkbrug Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Heropening skatepark Kruserbrink Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Raad schoorvoetend akkoord met nieuwe programmeringsafspraken over windmolens Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Schrijfster Leanne Pots in christelijke boekhandel de Welle te Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Afbeelding
Gratis cursus Slim op Pad in de bibliotheek Hardenberg 14 uur geleden