Afbeelding

Kloosterhaar herdenkt bevrijding met wandeling

zo 5 juni 2022 Hardenberg

Twee jaar later dan gepland gaat het er alsnog van komen: op zondag 12 juni herdenkt Kloosterhaar de bevrijding van het dorp in 1945 met een speciale Bevrijdingswandeling.

Vanwege corona kon de Bevrijdingswandeling in april 2020 niet doorgaan. Maar van uitstel komt geen afstel; juist nu is het belangrijker dan ooit om samen te herdenken en te vieren wat vrijheid betekent. Daarom zal deze bijzondere dorpswandeling nu op zondag 12 juni plaatsvinden.

In samenwerking met Freddie Ekkel van het Streekmuseum Kloosterhaar/Balderhaar is een route van circa vijf kilometer uitgezet langs verschillende plekken rondom het thema ‘oorlog & vrijheid’. Zo worden onder andere de monumenten waar vroeger de Joodse werkkampen stonden aangedaan, maar ook het kanaal waar het schip van het Duitse schippersechtpaar lag dat onderduikers en piloten aan boord verborg. Bij de woning van de toenmalige hoofdmeester Bitter worden net als destijds bonnen uitgereikt, die de deelnemers elders op de route kunnen inwisselen voor een gratis lekkernij.

Start en finish

De bevrijdingswandeling start vanaf 14.00 uur bij het dorpshuis ‘t Haarschut (Dorpsstraat 17) in Kloosterhaar en eindigt bij het Streekmuseum Kloosterhaar/Balderhaar aan de Verlengde Broekdijk 16. Voor wie minder goed ter been is, is desgewenst een terugbrengservice naar het ’t Haarschut beschikbaar. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden. Eventuele koffie, thee of fris bij ‘t Haarschut en/of het Streekmuseum zijn wel voor eigen rekening.

De Bevrijdingswandeling Kloosterhaar is een initiatief van Gewoon Gezond Kloosterhaar, Streekmuseum Kloosterhaar & Balderhaar, De Haere en de gezamenlijke verenigingen in Kloosterhaar. Voor meer informatie: Freddie Ekkel, info@museumkloosterhaar.nl.

Afbeelding
Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 10 uur geleden
Afbeelding
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Verkiezingsbijeenkomst Europese Verkiezingen Hardenberg 11 uur geleden
Openingszet door Marnix Willems
Jan Schippers wint 3e AD&M Vaart en Vecht sneldamtoernooi. Sport Ingezonden 14 uur geleden