Afbeelding
G. Brokelman

Crescendo Kloosterhaar viert 100-jarig bestaan

ma 21 maart 2022 Hardenberg

Het 100-jarig bestaan van muziekvereniging Crescendo uit Kloosterhaar is op zaterdag 19 maart groots gevierd in het dorpshuis ’t Haarschut. De jubileumcommissie had alles tot in de puntjes geregeld. Veel dorpsgenoten, vrienden en familie, oud-muzikanten, vertegenwoordigers van verenigingen uit het dorp en uit de omgeving hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging voor de receptie om de vereniging te feliciteren.

Voorafgaand aan de receptie was er gelegenheid om de expositie van Honderd jaar Crescendo te bewonderen. Freddy Ekkel had alles uit de kast gehaald om een eeuw Crescendo op fantastische wijze in beeld te brengen. Veel herinneringen konden weer worden opgehaald aan de hand van foto’s, krantenknipsels en oude pakken en instrumenten. Deze expositie is in de toekomst te bezichtigen in het Streekmuseum Kloosterhaar-Balderhaar, aan de Verlengde Broekdijk 16 te Kloosterhaar.

Tijdens de receptie zijn vier jubilarissen in het zonnetje gezet. Zo waren Toon Ekkel en Alex Bladder 60 jaar lid van de vereniging, Henk Schepers 65 jaar en Gerard Potgieter 70 jaar. Samen goed voor 255 jaar lidmaatschap van Crescendo! De heren kregen een speldje aangeboden namens de KNMO. Daarna was er een grote verrassing voor de vier heren; ze werden tot erelid gemaakt van Crescendo.

Louis van Roden sprak de jubilerende vereniging toe namens de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM) en wethouder Nico Lansink sprak lovende woorden namens de gemeente Hardenberg.

Tijdens de receptie bracht buurvereniging Concordia uit Sibculo een aubade om het feest helemaal compleet te maken. Na de receptie ging het feest voor de leden en aanhang door en is er tot in de late avond feest gevierd op de feestavond.

Het jubileumjaar wordt gevierd met activiteiten als de uitgave van het jubileumboek ‘100 jaar Crescendo’, deze receptie en aansluitend de feestavond en het jaar wordt afgesloten op 29 oktober met een jubileumconcert in samenwerking met de Spare Jerry’s in dorpshuis ’t Haarschut.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hulpdiensten rukken uit voor een brand bij CAV Den Ham Twenterand 4 uur geleden
Afbeelding
Kaartje als steun voor mantelzorgers Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag Hardenberg 7 uur geleden
Afbeelding
Controle op waterkwaliteit zwemplassen van start Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Inleverdagen voor het NK Tegelwippen Hardenberg 10 uur geleden