Afbeelding

Herstel dak Kastanjehof Hardenberg

vr 9 juli 2021 Hardenberg

Het college van B&W Hardenberg wordt voorgesteld een besluit te nemen om het dak van gebouw Kastanjehof te herstellen. De kosten hiervan, 15.000,- euro inclusief BTW worden ten laste gelegd bij het jaarresultaat 2021.

Gebouw de Kastanjehof bestaat uit een oud hoofdgebouw, waaraan later een tussenvleugel en een gymzaal is aangebouwd. Het gebouw is op dit moment in gebruik als kantoorlocatie voor startende ondernemers. De Kastanjehof is in eigendom van de gemeente en wordt verhuurd aan Startershuis Doen. Startershuis Doen organiseert de verhuur aan startende ondernemers. Het oude hoofdgebouw is een gemeentelijk monument. Enkele delen van het dak van het monumentale deel zijn in slechte staat. In de afgelopen tijd zijn met name tijdens grote regenbuien meerdere lekkages geconstateerd. De technische staat van het dak blijkt daarmee slechter dan tot voor kort werd verondersteld. Om verdere lekkages en mogelijke gevolgschade te voorkomen is het nodig dat herstel zo spoedig mogelijk kan plaatsvinden. De werkzaamheden worden zo spoedig mogelijk in uitvoering genomen.

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 17 minuten geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 3 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 4 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49