Afbeelding

Gelukkig, Beeldentuin Witharen kan weer open

zo 30 mei 2021 Hardenberg

Geen draadjes meer voor de dam van Beeldentuin Witharen. Vanaf 20 mei is de tuin weer als vanouds te bezoeken op donderdag t/m zondag van 11u tot 17u. 

De afgelopen weken kwam het regelmatig voor dat fietsers voor de deur stonden, die heel graag in de Beeldentuin wilden kijken of een kopje koffie wilden drinken op het bijbehorende terras. “Maar helaas moesten we de bezoekers weigeren wat echt heel vervelend was”, aldus, Thea Dijkema en Louis van Vilsteren, de eigenaren van het erf aan de Witharenweg 24 in Witharen, waar voor het vijftiende jaar een Zomerexpositie is ingericht. ” We begrepen het ook niet echt. We waren er van uit gegaan dat we tegelijk met de terrassen open mochten, omdat we ook een “Rustpunt” hebben. En onze tuin is anderhalve hectare groot, er is meer dan genoeg ruimte om afstand te houden. Bovendien komen hier zelden meer als vijftig mensen tegelijk.” De gemeente dacht daar echter anders over, en bepaalde dat Beeldentuin Witharen viel onder de zogenaamde “doorstroomlocaties” , zoals pretparken en dierentuinen. “En aangezien wij natuurlijk ook , net als alle anderen, heel erg graag willen dat het coronavirus wordt uitgebannen, hebben wij ons netjes aan de regels gehouden. Hoewel dat soms moeilijk was.”

Gelukkig mogen keramiste Thea Dijkema en meubelmaker Louis van Vilsteren vanaf het pinksterweekend weer iedereen ontvangen in hun prachtige beeldentuin, waar ruim 100 Beelden van verschillende kunstenaars tentoongesteld staan. Dit jaar zelfs extra veel keramiek. Onder de overkapping in de tuin is een expositie ingericht van een twintig tal keramisten uit de regio, met zeer gevarieerd werk. En de tuin? “Ja die wordt elk jaar mooier” vertelt Thea enthousiast “We hadden achttien jaar geleden niet kunnen bedenken hoe dit stuk akkerbouwgrond getransformeerd zou worden in zo’n prachtige parkachtige tuin, met een natuurlijke vijver. Heerlijk om hier een middagje door te brengen.”

De Beeldentuin met de meubel en keramiekgalerie, zijn van t/m eind september te bezoeken op donderdag t/m zondag van 11.u-17u. aan de Witharenweg 24, te Witharen (gemeente Ommen) Voor meer informatie kan je de website bezoeken www.atelierwitharen.nl of bellen: 06-27876388

De organisatie staat te popelen er ook dit jaar weer een fantastisch Agri-weekend van te maken.
Agri-weekend met volop vermaak Hardenberg 41 minuten geleden
Afbeelding
Scootmobieltochten Ommen 2 uur geleden
Afbeelding
Jongeren uit Den Ham helpen Armenië Twenterand 17 uur geleden
Grens Heuvelen Classic op 8 juni
Toerclub H.W.V organiseert toertocht op 8 juni Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Afbeelding
"Een uitvaart moet vooral een waardevolle herinnering creëren" Partnerbijdrage 19 uur geleden