Afbeelding

De Vlierlanden gaat uitbreiden

wo 19 mei 2021 Hardenberg

Afgelopen week is de gemeente Ommen gestart met de uitgifte van 44 kavels in fase 2A van de nieuwbouwwijk De Vlierlanden. Op de kavel kan een woning naar eigen ontwerp en onder eigen regie gebouwd worden. Geïnteresseerden kunnen zich tot 31 mei 12.00 uur inschrijven op www.woneninommen.nl.

De bij de gemeente ingeschreven kandidaten zijn vorige week hiervan op de hoogte gesteld. Inschrijving is voor iedereen mogelijk. Al ruim 80 geïnteresseerden hebben gebruikt gemaakt van de mogelijkheid tot inschrijving. Vanwege de grote vraag naar kavels zal een loting voor de meeste kavels noodzakelijk zijn. Deze digitale loting staat gepland op 4 juni om 15.00 uur. “Dat er veel animo is verrast ons niet. De animo lijkt groer dan bij Vlierlanden fase 4. Het gaat dus voorspoedig”, laat wethouder Jaspers Faijer weten

Een groene nieuwbouwwijk aan de rand van stad en land
De Vlierlanden fase 2 is gesitueerd aan de rand van het prachtige Ommense landschap. In de wijk zelf wordt veel groen aangelegd, zo komt er een nieuwe bosstrook aan de rand van de wijk, met daardoorheen een wandel- en hardlooppad. Ook is er ruimte gereserveerd voor verschillende openbare ontmoetingsplaatsen. De toekomstige bewoners kunnen meedenken over de invulling van deze openbare plekken.


Bijschrift - Credit

Mix van vrijstaande en twee-onder-één kap- woningen
In fase 2A is er ruimte voor 18 vrijstaande en 26 twee-onder-één kap woningen. Zodra de kavels van fase 2A verkocht zijn, gaan we verder met de volgende fases. Meer informatie hierover kun je vinden op de website.

Inschrijven voor de loting
Je kunt inschrijven tot 31 mei. Op woneninommen.nl kun je met je NAW- gegevens je inschrijven op 1 kavel. Online heb je inzicht in de hoeveelheid gegadigde die zich hebben ingeschreven per kavel. Op deze manier kun je dus zelf een afweging maken op jouw kansen bij de loting. “Er is nog op één kavel helemaal niet ingeschreven, er is nog kans”, laat de wethouder weten.

Afbeelding
Concert Roon Staal in het Witkerkje Hardenberg 9 uur geleden
Inge (links) en Marjon storten zich op 25 mei vol enthousiasme en met overgave op de 21 km voor 'Het Gehandicapte Kind'.
Mega Wandel Marathon voor 'Het Gehandicapte Kind' Hardenberg 12 uur geleden
Young woman having a peaceful moment.
Gratis training Mindfulness Ommen 13 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder aangehouden na eenzijdig ongeval in Geerdijk Twenterand 3 mei, 23:07
Afbeelding
Rover baalt van staking bij Arriva Twente Hardenberg 3 mei, 14:49