Afbeelding

Rondleidingen door het Kasteel

ma 20 juni 2022 Coevorden

Stedelijk Museum Coevorden houdt in de maand juli weer rondleidingen in het kasteel van Coevorden. Onder begeleiding van een enthousiaste ridder óf jonkvrouw (museumdocent) leren deelnemers tijdens de rondleiding meer over de geschiedenis van het Kasteel. In Coevorden staat namelijk het enige kasteel dat vandaag de dag nog te vinden is in de provincie Drenthe. Een uniek gebouw, een kasteel met een roerig verleden. Het publiek wordt tijdens de rondleidingen meegenomen door de ridderzaal, de blauwe torenkamer én ook wordt door de oude gevangenis gelopen. Al met al een spannende reis door de geschiedenis. 

Het museum geeft in totaal 8 rondleidingen, op 4 verschillende dagen. Een rondleiding duurt ongeveer een uur. Op zondag 3 juli is er een rondleiding voor kinderen. Aanvang 14.00 uur. De rondleiding voor volwassenen op 3 juli begint om 14.30 uur. Zondag 10 juli, rondleiding voor kinderen. Start om 14.00 uur. Zondag 10 juli, rondleiding voor volwassenen. Start om 14.30 uur. Zondag 17 juli, rondleiding voor kinderen. Start om 14.00 uur. Zondag 17 juli, rondleiding voor volwassenen. Start om 14.30 uur. Zondag 24 juli, rondleiding voor kinderen. Start om 14.00 uur. Zondag 24 juli, rondleiding voor volwassenen. Start om 14.30 uur.  Aanmelden voor de rondleiding op 3 juli kan tot en met woensdag 29 juni. Aanmelden voor de rondleiding op 10 juli kan tot en met woensdag 6 juli. Aanmelden voor de rondleiding op 17 juli kan tot en met woensdag 13 juli. Aanmelden voor de rondleiding op 24 juli kan tot en met woensdag 27 juli. Aanmelden kan door te mailen naar info@museumcoevorden.nl. Let op: geef in de mail datum, het tijdstip en het aantal personen waarmee u wilt deelnemen door. Let op: dit is nog geen bevestiging dat men mee kan doen aan de rondleiding. In dat geval ontvangt u bericht van de organisatie met daarin de officiële bevestiging.

Deelname voor kinderen bedraagt 2,50 euro per kind (voor kinderen tot en met 12 jaar). Volwassenen betalen 4,50 euro per persoon. Betalen kan bij aanvang in het Arsenaal, zowel contant als met pin. Het startpunt voor de rondleidingen is het Arsenaal (Stedelijk Museum Coevorden, Haven 4, 7741 JV te Coevorden). “We verzamelen een kwartier voordat de rondleiding begint,” aldus de organisatie. 

Voor de rondleidingen zijn er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kinderen onder 12 jaar dienen begeleid te worden door minimaal één volwassene (persoon van 18 jaar of ouder). Per rondleiding kunnen maximaal 25 deelnemers mee en vol = vol.

Afbeelding
Thomas Remmink van Den Ham in actie
ATC '65 en Den Ham in evenwicht na deel 1 Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Sjoeltoernooi bij de Schoevers uit Westerhaar Twenterand 15 uur geleden
Afbeelding
Mishandeling op Klepperplein in Hardenberg: Getuigen gezocht Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde zonnige Baalderborg Motorrun Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
SV Gramsbergen op koers voor 3e periodetitel Sport Ingezonden 17 uur geleden