Afbeelding

Kinderkasteelrondleidingen in het kasteel van Coevorden

zo 20 februari 2022 Coevorden

Het Stedelijk Museum in Coevorden organiseert speciaal voor kinderen interactieve rondleidingen in het kasteel van Coevorden. In het kader van de voorjaarsvakantie organiseert het museum deze activiteit. De rondleidingen vinden plaats op zondag 27 februari 2022.

Onder begeleiding van een enthousiaste ridder óf jonkvrouw (museumdocent) leren de kinderen en andere deelnemers meer over de geschiedenis van het Kasteel. In Coevorden staat namelijk het enige kasteel dat vandaag de dag nog te vinden is in de provincie Drenthe. Een uniek gebouw, een kasteel met een roerig verleden. Ze nemen je mee door de ridderzaal, de blauwe torenkamer én ook lopen we door de oude gevangenis…ontdek de geheimen van Coevorden op deze spannende reis door de geschiedenis.

Overzicht 

Het museum geeft in totaal twee rondleidingen, op twee verschillende tijdstippen: Rondleiding op zondag 27 februari om 13.00-14.00 uur door jonkvrouw Wiesje; rondleiding op zondag 27 februari om 14.30-15.30 uur door ridder Henk

Aanmelden 

Inschrijven voor de rondleiding kan tot en met 25 februari 2022. Inschrijven kan door te mailen naar info@museumcoevorden.nl. Let op: geef in uw mail de datum, het tijdstip en het aantal personen waarmee u wilt deelnemen door.

Deelname voor kinderen bedraagt 2,50 euro per kind (voor kinderen tot en met 12 jaar). Volwassenen betalen 4,50 euro per persoon. Betalen kan bij aanvang in het Arsenaal. Het startpunt is het Arsenaal (Stedelijk Museum Coevorden, Haven 4, 7741 JV te Coevorden). We verzamelen een kwartier voordat de rondleiding begint. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en kinderen dienen begeleid te worden door minimaal één volwassene (persoon van 18 jaar of ouder).

Corona

Er gelden maatregelen vanwege het coronavirus. Bekijk voor je bezoek de website www.museumcoevorden.nl voor actuele informatie.

Afbeelding
Landelijk christelijk projectkoor Grace-Choir 2 van start Hardenberg 6 uur geleden
De 8 meiden van de ARS Hardenberg; groep 6
De VlechtjesClub voor KIKA Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Namens de vereniging werd Colling bedankt met een bloemetje en presentje.
Groot spandoek van De Grunte maakt indruk Sport Ingezonden 13 uur geleden
Sponsoren bedankt
Prijswinnaars bij geslaagde avond ZPV De Grunte Nieuws Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Zes Tijdreizen Energie gepland Hardenberg 14 uur geleden