Afbeelding

Ondernemerspanelen wijzen fietsers en wandelaars de weg

di 19 juli 2022 Hardenberg

Brasserie de Boerderij in Balkbrug is het eerste regionale horecabedrijf met een ondernemerspaneel van het Routebureau MarketingOost. Wandelaars en fietsers zien nu op het terras de snelste weg naar het fiets- en wandelnetwerk. “Mijn gasten kunnen tijdens een tussenstop hun verdere route bepalen. Een mooie service”, zegt Willeke Keizer van de horecazaak bij Camping Si-Es-An.

Ondernemers kunnen het paneel vanaf nu aanvragen bij het Routebureau MarketingOost. Die organiseert beheert en onderhoudt in IJsseldelta, Vechtdal, Weerribben-Wieden en Staphorst de bekende netwerken voor fietsen en wandelaars. Met de ondernemerspanelen volgt de organisatie het voorbeeld van de collega’s in Twente. Daar staan ondertussen veertig van deze routewijzers.

Dichtbijgelegen route

Jakob Ponstein van Routebureau MarketingOost verwacht dat er ook in deze regio veel interesse is voor een paneel. “Vooral voor ondernemers die niet direct aan de routes liggen zijn deze borden een mooie service. Gasten zien in een oogopslag waar de dichtbijgelegen route is. Heel veel fietsers en wandelaars maken gebruik van de netwerken”.

Hoge waardering

Veel mensen komen daarvoor zelfs speciaal naar Overijssel. Het is goed fietsen en wandelen in deze provincie. Duizenden kilometers aan routes leiden langs de mooiste locaties. “Gebruikers beoordelen onze routes gemiddeld met een 8,3. Ze zijn dus zeer tevreden over de netwerken”, zegt Ponstein. Een groot deel van de routes is vorig jaar nog voorzien van nieuwe bewegwijzering.

Vechtdal Marketing enthousiast

“De ondernemerspanelen zijn daarop een goede aanvulling”, vult Rolf Halverhout van Vechtdal Marketing aan. Halverhout verwacht dat veel campings, horecazaken en bedrijven in het Vechtdal het voorbeeld in Balkbrug zullen volgen. “Gasten lezen op de panelen alle informatie over de routenetwerken in de buurt. De panelen worden volledig op maat van de ondernemers gemaakt en zijn bijvoorbeeld voorzien van het bedrijfslogo”.

Ondernemers die interesse hebben in een paneel kunnen contact opnemen met Arno Krediet van het routebureau MarketingOost, akrediet@marketingoost.nl.

!
Afbeelding
Vrouwen van Nu bijeen Hardenberg 9 minuten geleden
Afbeelding
Raadspagina week 40 Hardenberg 39 minuten geleden
Afbeelding
Kijk op Hardenberg week 40 Hardenberg 41 minuten geleden
Afbeelding
Feestelijke opening ‘Bibliotheek op school’ Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
‘Jarige’ school sluit bestaan af met reünie Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Zwem4daagse Coevorden 1 uur geleden
Afbeelding
EUREGIO spreekuur voor grenspendelaars Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
klaverjassen en jokeren Hardenberg 2 uur geleden