Op de foto: het herenteam 17+ derde klasse

v.l.n.r. Jorin van Vilsteren Emiel Korteweg Kroon Christiaan Wellen, Koert Meertens (Niet op de foto Bram de Vent en Gidion van Spil)
Op de foto: het herenteam 17+ derde klasse v.l.n.r. Jorin van Vilsteren Emiel Korteweg Kroon Christiaan Wellen, Koert Meertens (Niet op de foto Bram de Vent en Gidion van Spil)

Herenteams TCO succesvol in de voorjaarscompetitie van de KNLTB

za 18 juni 2022 Hardenberg

Beide herenteams van TCO van de vrijdagavondcompetitie zijn overtuigend winnaar geworden van de voorjaarscompetitie. De heren 35+ zijn kampioen in de vierde klasse en de jongere versie van het herenteam zijn in de derde klasse 17+ eveneens als eerste geëindigd.

Het ‘seniore’ team wist op de voorlaatste speelavond al dat zij de ranglijst zouden blijven aanvoeren, waar zij de hele competitie onbedreigd hebben gestaan. In Balkbrug werd één wedstrijd aan de tegenstander gegeven, maar voor de rest kwamen ze ongeslagen uit de strijd. Of er te weinig weerstand geboden werd wil teamcaptain Lucas Meertens niet meteen beweren, “Vaak gingen de wedstrijden mooi gelijk op en hebben we heel wat deuce punten weg moeten werken. Zo ook in Balkbrug waar elke wedstrijd bepaald werd door een super-tiebreak. Maar op één of andere manier weten we dan toch de winst naar ons toe te trekken”.

Heren 17+ had twee gewonnen wedstrijden nodig op de laatste speelavond om zich heer en meester van de derde klasse te mogen noemen. Toen dat lukte knalden de kurken meteen in de kantine. Ook de laatste twee wedstrijden werden soepeltjes gewonnen. Net niet ongeslagen, want één keer is gelijkgespeeld tegen Veenhorst, mogen de ‘broekies’ zich ook kampioenen noemen.

Saillant detail: beide teams werden aangevoerd door de heren Meertens. Vader en zoon, beide teamcaptain, hebben het beste uit hun team weten te halen en zo een dubbelslag weten te slaan.

Leerling van school De Kardoen nam de beker in ontvangst van wethouder van den Nieuwboer
Kardoen en Sint Bernardus triomferen in Hans Visscher Schoolvoetbaltoernooi Ommen 42 minuten geleden
Afbeelding
Leer alles over fotograferen met je smartphone Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Expositieseizoen van Kunst onder de Wieken van start Ommen 16 uur geleden
Afbeelding
Sjoeluitslag van De Krim Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Scholen in Slagharen herdenken Hardenberg 17 uur geleden