Afbeelding
De Toren

Jan Warmelink en begeleiders G voetbal winnen de Vrijwilligerspluim

za 8 december 2018 Gemeentenieuws

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Carrousel werd bekend gemaakt dat Jan Warmelink en de begeleiders van het G-voetbal in Ommen de winnaars van de Vrijwilligerspluim 2018 zijn. Zij ontvingen de pluim op vrijdag 7 december uit handen van wethouder Bart Jaspers Faijer. De vrijwilligerspluim wordt jaarlijks uitgereikt door de gemeente Ommen aan vrijwilligers die indruk hebben gemaakt met hun inzet voor de Ommer samenleving.

Winnaars

Jan Warmelink won de vrijwilligerspluim in de categorie ‘personen’. Jan is op verschillende terreinen actief als vrijwilliger. Zo is hij zeer actief binnen buurtvereniging Rond de Regge, is hij allesregelaar bij VV OZC, zowel bij de jeugd als de senioren. Daarnaast is Jan Warmelink actief als bestuurslid, chauffeur en planner van Buurtbus Vilsteren en is hij lid van de cliëntenraad van Nijenhaghen en actief bij het Vlierhuis en Oldenhaghen.

In de categorie ‘groepen’ waren het de begeleiders van het G-voetbal Ommen die de pluim in ontvangst mochten nemen. Het G-voetbal is een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en OZC. De begeleiders zetten zich vrijwillig in zodat spelers die als gevolg van een geestelijke of lichamelijk beperking niet of moeilijk mee kunnen komen in het reguliere voetbal, toch kunnen voetballen. Naast de winnaars waren Roelien Martens, Hendrikus Boerman, de vrijwilligers van het Sociaal Eetcafé ‘t Vlierhuis en de vrijwilligers van het Sociaal Ontmoetingscentrum genomineerd voor de pluim. Allen ontvingen een oorkonde en een bos bloemen. Voor de winnaars was er naast de pluim een Vechtdalmand (groepen) en Vechtdalplank (personen).

Waardering

Met de jaarlijkse uitreiking van een Vrijwilligerspluim laat de gemeente Ommen zien dat ze trots is op haar vrijwilligers en dat ze het lokale vrijwilligerswerk enorm waardeert. Wethouder Bart Jaspers Faijer is onder de indruk van de vele aanmeldingen voor de Vrijwilligerspluim. ‘In Ommen wordt ontzettend veel vrijwilligerswerk gedaan op heel veel verschillende terreinen. Ik zag afgelopen september op de vrijwilligersmarkt al hoeveel organisaties er zijn die voornamelijk draaien op vrijwilligers. Niet alleen ouderen, maar ook jonge mensen zijn op dat gebied actief. Mooi om te merken dat zo veel mensen zich graag belangeloos inzetten. Fijn ook dat we als gemeente met de Vrijwilligerspluim onze waardering hiervoor kunnen uitspreken!’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Droge en veelal zonnige meiweek Weer 24 minuten geleden
Zowizo Vriezenveen
Derde landelijke "week van de stenen winkel" Nieuws Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Witte rozen op Gedenkstenen en Stolpersteine Twenterand 3 uur geleden
Afbeelding
Aangrijpende herdenking Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Audities voor 'Alias Maurits' Twenterand 3 uur geleden