Afbeelding

Gelukkig in Schuinesloot

wo 1 maart 2023 Politiek lokaal

Ik ben Mariëlle Giethoorn, gelukkig getrouwd met Arnold en samen proberen we in Schuinesloot drie kinderen op te voeden. En al zeg ik het zelf, dat gaat tot nu toe best goed. Wij zijn allemaal familie- en gezelligheidsmensen en erg verknocht aan ons dorp. 

Om wat te kunnen betekenen voor onze omgeving ben ik lid geworden van de lokale partij OpKoers.nu en tot mijn eigen verbazing gekozen als gemeenteraadslid van de gemeente Hardenberg. Nu is de uitdrukking tot mijn eigen verbazing niet helemaal juist, ik wist waar ik mee bezig was maar het ging allemaal sneller dan ik had verwacht. 

Bloemen en complimenten

Na de verkiezing op 16 maart volgde een week later al de installatie en werden we bedolven onder bloemen en felicitaties, het was hartverwarmend. Ook de opmerkingen als: ‘We hebben op je gestemd, we rekenen op je!’ motiveerden mij om er het beste van te maken. 

Eerste optreden

Er volgde een intensieve inwerkperiode waarin we op allerlei terreinen werden bijgepraat en als snel kwam mijn eerste publieke optreden in de raad, in mijn ogen geen groot succes, omdat ik me te snel in de hoek liet zetten en daar heb ik een hekel aan!

Lekker bezig

Alles liep lekker tot de brief over de opvang van zeventig Oekraïners in Schuinsloot op de mat viel. Het dorp en mijn telefoon ontplofte. Als raadslid wist ik van niets; het was een besluit genomen onder het Noodrecht (een Rijksmaatregel} dat de bevoegdheid aan de burgemeester geeft. Mij was steeds verteld dat de raad het hoogste orgaan van de gemeente was! Toch blijf ik van mening dat het anders had gemoeten zo ga je niet met elkaar om. 

Boos

Mijn boosheid werd nog groter toen Schuinesloot in verschillende media werd afgeschilderd als een stelletje racisten. Schuinesloot is niet tegen opvang van vluchtelingen. Maar het gaat om de manier waarop het gebracht is en dat volgens hen de locatie totaal ongeschikt is, dat viel verkeerd bij de inwoners. Dat voelde zo onterecht, ik ken de inwoners anders, als er wat gebeuren moet dan staan ze klaar. 

Schaduwzijde

Wekenlang heb ik me zo machteloos gevoeld. Ik heb inmiddels kennisgemaakt met de schaduwzijde van het gemeenteraadslid zijn maar mijn geloof in de lokale politiek nog niet verloren. 

Mariëlle Giethoorn,

OpKoers.nu.        

Team Pientje met Pientje in het midden.vlnr Sander Dille, Richard Herbers, Stan Achterstraat, Albert Roelofs.
Van de woestijn naar Zuid Oost Europa Hardenberg 6 minuten geleden
Afbeelding
Gewoon is bijzonder Waarom vakantiegezinnen zo hard nodig zijn Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
23e Motortreffen Mc Rausbak'n Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Finn Berends en Kay Wissink tekenen eerste contract Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dansen en Ontmoeten bij Zaal Mulder met Way Back Hardenberg 1 uur geleden