Voorwaarts speelt gelijk

ma 6 mei 2024 Twenterand

De selectie van voetbalvereniging Voorwaarts uit Westerhaar speelde zaterdag 4 mei in en tegen Daarle. Een overwinning op Daarle zou voor de Westerhaarders een grote stap in de goede richting zijn om degradatie te voorkomen, maar dat lukte helaas niet. De wedstrijd eindigde in 0-0.

Daarle is inmiddels officieel gedegradeerd en kan de laatste 4 wedstrijden van deze competitie vrij ut gaan voetballen. De druk van `het moeten presteren` is eraf. Voorwaarts daarentegen zit nog volop in de gevarenzone.

Na wat gedoe over de kleur van sokken en broeken was het scheidsrechter Baars die om 14.40 uur de wedstrijd in Daarle begon.  Al snel zag het publiek dat Daarle met minder druk voelde, want ze speelden volle bak over het hele veld en waren niet bang om aan te sluiten. Voorwaarts speelde afwachtend en kon de bal op de helft van Daarle maar matig in de ploeg houden. Er volgden snel duels, waar Daarle wel raad mee wist.

Er lag voldoende ruimte om te combineren, maar er werden veel slordige passes gegeven en er was sprake van slechte balaannames, waardoor er door de verdedigers van Daarle voortijdig ingegrepen kon worden.

Matig spel

Dit resulteerde in een matige eerste helft, waarin niet veel kansen gecreëerd werden. Veel hoekschoppen die niet aankwamen of vrije ballen die matig genomen werden, waardoor ook het gevaar uit de stilstaande situaties nagenoeg nul was.

Vlak voor rust was het zelfs Daarle die ervoor zorgde dat Alen Toprackan in actie moest komen. Alen zorgde er met zijn voeten voor dat de kleedkamers opgezocht konden worden met een 0-0 ruststand.

Sander Scherphof kwam na rust in het veld voor Bjorn Wessels. Er werden kansjes gecreëerd, waar Bernd Bove zijn schot via de voeten van de keeper van Daarle gekeerd zag worden. Een redelijke aanval, die uitmondde in een doelpunt, werd buitenspel gegeven en een vrije bal van Thomas Olsman werd door Bernd Bove rakelings naast het doel gekopt.

Inmiddels ging Daarle wat meer op zijn tenen lopen, maar ze bleven volle bak in de duels gaan, wat zo nu en dan een gele kaart opleverde.

Kilian Ekkel werd gewisseld voor David Heerkes. David zorgde voor wat nieuw elan en wist zo nu en dan gevaar te stichten, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Jordy Harms lobte een bal net over het doel en dat was dan ook alles wat nog in de buurt kwam van een doelpunt.

Daarle was ook niet in staat om echte kansen te creëren, waardoor de wedstrijd eindigde zoals die begon….een bloedeloze 0-0.

Voor Voorwaarts een behoorlijke domper, aangezien er 2 punten te weinig gehaald werden, die in de competitie broodnodig zijn.

Belangrijke wedstrijd

Door de uitslagen in de competitie, is plek 10 nog maar 1 punt verwijderd en zal Voorwaarts komende week tegen Mariënberg moeten winnen. Mariënberg vecht voor hun laatste kans. Dat wordt dus een erg belangrijke wedstrijd voor beide teams, waar het seizoen gemaakt of gebroken kan worden. De wedstrijd tegen Mariënberg in Westerhaar begint 11 mei om 14.30 uur.

Nieuw lid pastoraal team St. Marcellinusparochie Twenterand 13 uur geleden
Pinksterpret in Hardenberg Hardenberg 13 uur geleden
Dames Bergentheim kampioen en promoveert naar de eerste klasse Hardenberg 13 uur geleden