Afbeelding

Voorwaarts pakt periodetitel

wo 3 april 2024 Twenterand

Op zaterdag 30 maart speelde Voorwaarts 1 thuis de inhaalwedstrijd uit de 2e periode tegen Avereest. Voor beide teams stond er veel op het spel aangezien beide teams streden voor lijfsbehoud in de 4e klasse C. Voor Voorwaarts zat er nog een extra beladen tintje aan de wedstrijd, namelijk de mogelijkheid om periodekampioen te worden bij winst op Avereest.

Voorwaarts was sinds lange tijd redelijk compleet, Bernd Bove kon weer in de basis starten en de bank was gevuld met basis-waardige spelers waardoor trainer Eric Frankfort weer keuzes mocht maken.

De nog maar 18-jarige (achteraf gezien prima leidende) scheidsrechter Wijn gaf om exact 14.30 uur het startsignaal. Beide teams begonnen aftastend aan de wedstrijd. 

Voorwaarts was gewaarschuwd voor de snelheid op de rechterkant van Avereest, maar daar stondThomas Olsman goed te verdedigen, waardoor al snel bleek dat dit ‘gevaar’ waarschijnlijk vanuit momenten kwam.

De eerste kans van de wedstrijd kon in de 8e minuut worden genoteerd toen Bernd Bove een kopbal iets te zacht richting het doel kopte, waardoor de keeper van Avereest de bal kon vangen.

Vervolgens kantelde de wedstrijd in de richting van Voorwaarts. Voorwaarts zette veel druk en daardoor werden er regelmatig ballen op de helft van Avereest veroverd wat direct gevaar opleverde in de buurt van het doel van Avereest.

Na een kwartier was het Wout Roelofs die dicht bij de openingstreffer was, maar zijn volley werd nog net door de keeper van Avereest uit het doel getikt.

Diezelfde Wout gaf enkele minuten later een prima voorzet op Yarnick Boertje, die in het 16-metergebied voor zijn directe tegenstander kwam en zijn inzet via de keeper net naast het doel zag verdwijnen.

Na 23 minuten kreeg Voorwaarts een vrije bal net buiten het 16-metergebied nadat de soms onnavolgbare Julian Slot onvrijwillig naar de grond was gewerkt. Lars Bove ging achter de bal staan. Waar iedereen een bal richting de koppers bij de 2e paal verwachtte was het Lars die de bal hard onder de muur doorschoot richting de 1e paal. Niemand had dit verwacht, ook de keeper niet, waardoor de verdiende 1-0 voorsprong op het scorebord verscheen.

Voorwaarts hield de druk op de tegenstander en dat leidde 10 minuten later tot de 2-0.

Julian Slot legde een bal panklaar voor Jordy Harms, wiens schot geblokt werd door de keeper. De hoge afvallende bal werd door Bernd Bove attent ingekopt waarmee Voorwaarts de voorsprong verdubbelde.

Vlak voor rust zag het publiek de laatste kans van de 1e helft toen Lars en Julian samen richting het vijandelijke doel gingen. Lars besloot te schieten, waar afleggen ook tot de mogelijkheden behoorde. Het schot zeilde langs het doel, waardoor er met een comfortabele 2-0 stand gerust kon worden.

In de 2e helft werd er bij Avereest gewisseld en probeerden ze met een veranderde bezetting op het middenveld de wedstrijd te kantelen. Dit lukte niet, want al snel wist Voorwaarts weer de betere kansen te creëren. Jordy Harms gaf een perfecte voorzet achter de verdediging van Avereest, waarna Bernd Bove de bal vol uit de lucht inschoot. De prima keeper van Avereest stond goed opgesteld en wist de bal tegen te houden.Jordy Harms schoot de bal uit de draai rakelings langs de 2e paal.

In de 67e minuut werd Julian dusdanig hard neergelegd bij de achterlijn van Avereest, dat scheidsrechter Wijn niet veel anders kon dan rood geven, waardoor Avereest met 10 man verder moest.

In de 75e minuut wist Voorwaarts daarvan te profiteren toen Julian en Jordy samen op de keeper afkwamen. Julian legde de bal op Jordy, die de bal in het lege doel deponeerde waardoor de stand op 3-0 kwam.

Hierna werd er aan beide zijdes gewisseld en kwamen er nog meerdere kansen, waarvan de bal van Bernd Bove het dichtst bij een doelpunt kwam. Bernd schoot de bal van 40 meter over de voor zijn doel staande keeper. Helaas voor Bernd wist de keeper nog net met zijn vingertoppen aan de bal te komen, waardoor de bal via de paal naast het doel ging.

Voorwaarts was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en heeft op de juiste momenten gescoord. Hierdoor kon er niet alleen de broodnodige 3 punten bijgeschreven worden, maar werd ook de 2e PERIODE gewonnen, waardoor er bij lijfsbehoud nog gestreden mag worden voor promotie naar de 3e klasse.

Voorwaarts zal de komende weken dezelfde strijd, volwassenheid en concentratie moeten leveren, om bij de eerste 9 van deze competitie te komen. Dan volgt er aan het eind van de competitie nog een leuk toetje.

De feestcommissie van Voorwaarts 1 had een vooruitziende blik, want ze hadden op 30 maart een feest geregeld. Gelijktijdig met het winnen van de 2e periode een feestavond met zanger in de kantine en daarna tot in de late uurtjes…..kortom, het was zeer geslaagd en het werd voor de meeste spelers erg laat.

Komende zaterdag 6 april wordt er weer thuis gespeeld, dan tegen DES Nijverdal. De wedstrijd begint om 14.30 uur. 

Afbeelding
Andere koers.nu Hardenberg 30 minuten geleden
Afbeelding
Aanrijding op kruising Witmanweg en Weverijweg in Slagharen Hardenberg 13 uur geleden
Afbeelding
Opening expositie meidenatelier Hardenberg Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Rudy Ligtenberg nieuwe directeur-bestuurder Mijande Wonen Hardenberg 18 uur geleden
Afbeelding
Eigenaar gezocht voor goederen in lopend onderzoek Hardenberg 19 uur geleden